Најновије вести

Подршку Митрополији црногорско-приморској дало седам црногорских организација са Косова

Унија Црногораца Косова саопштила је данас да је седам црногорских организација са Косова упутило подршку Митрополији црногорско-приморској и епархијама Српске православне цркве у Црној Гори.

 

Црногорски народ је стотинама година бранио и уграђивао себе у помесну Пећку Патријаршију, и надаље постојано стоји на бранику мајке свих наших цркви у којима смо чином крштења широм ове свете земље примали и примамо прву Свету тајну духовног рађања за вечност, наводи се у саопштењу.

Стога смо, даље се наводи, сасвим разумљиво од првог дана уз нашу цркву и верни народ уверени да ћемо у заједништву и братској љубави са вером у Бога одбранити светиње у Црној Гори од однарођене власти.

“Позивамо све верне и правдољубиве црногорске организације у дијаспори да се ослободе страха и да нам се придруже у овој светој мисији, јер бранећи светиње, бранимо породицу, дом и Црну Гору”, наводи се у саопштењу.

Подршку Митрополицији црногорско-приморској дали су: Слободан Вујичић (Удружења Црногораца Косова), Јован Бојић (Нова снага), Радоман Додеровић (Црногорска либерална странка), Бобан Филиповић (Удружење косовских Црногораца “Матица”), проф. Милован Бешовић (Грађанска иницијатива “Луча”), Весна Дабетић (Удружење жена пореклом из Црне Горе) и Бојан Накаламић (Удружење Црногораца Косова “Дукља”).

Подели на: