Најновије вести

Поклони за све прваке са централног КиМ

Школски прибор добиће и деца у Племетини, Прилужју, Брњици, Старом Грацку… Без обзира што су та деца ван територије општине Грачаница – каже директорица образовања Бранкица Нићић

 

Општина Грачаница је и ове године свим ђацима са територије локалне самоуправе који су уписали први разред поклонила школски прибор. Подељено је преко 300 пакета основног школског прибора, који је обезбедило Одељење за образовање. Председник општине Грачаница Срђан Поповић, заједно са директорицом образовања Бранкицом Нићић, прибор је прво поделио првацима у ОШ „Кнез Лазар” у Доњој Гуштерици, којих је ове године 54. – Ово је најлепши дан у нашој општини, дан када добијамо нову генерацију. Ове године на централном Косову имамо преко 300 првака и општина Грачаница је за све њих обезбедила прибор. Ове осмехе нико не може да замени, ови малишани су наша будућност, нешто што морамо да пазимо и негујемо, како би постали добри људи и како би њима могли да се поносимо, рекао је Поповић честитајући им полазак у школу. Директорица образовања Бранкица Нићић истакла је да ће сваки првак на централном Косову добити школски прибор. – Школски прибор добиће и деца у Племетини, Прилужју, Брњици, Старом Грацку… Без обзира што су та деца ван територије општине Грачаница, она свакако заслужују да добију и буду обрадована оваквим пригодним поклоном – рекла је Нићић. Директор ОШ „Кнез Лазар” Драган Максимовић захвалио се, у име ђака и родитеља, на поклонима које су представници општине Грачаница уручили првацима у тој школи.

– То је показатељ да локална самоуправа мисли на своје најмлађе и да се максимално труди да обезбеди што боље услове за процес образовања. У нашој школи има 470 ученика, а ове године уписали смо 54 првака, што је на прошлогодишњем нивоу – рекао је Максимовић. Председник Поповић и директорица Нићић потом су у пратњи председника Привременог органа СГ Приштина у Грачаници Љубинка Караџића, школски прибор поделили првацима у Лапљем Селу, где је уписано 54, и у Грачаници, где је уписано 85 првака. Председник општине Грачаница Срђан Поповић истакао је да ће локална самоуправа наставити са улагањима у образовање, односно са стварањем бољих услова за школовање. Поповић је по уручивању школског прибора првацима у ОШ „Краљ Милутин” у Грачаници, обишао школску зграду која је ове године комплетно реновирана средствима из општинског буџета. – Један од наших приоритета је стварање што бољих услова за образовање наше деце. Прошле године смо комплетно реконструисали школу „Кнез Лазар” у Доњој Гуштерици. Ове године то чинимо са школом „Краљ Милутин” у којој је реконструисана унутрашњост објекта, постављене су нове табле, замењени подови, врата и комплетан инвентар. Осим тога, у току су интензивни радови на проширењу капацитета, раде се нове просторије и учионице, и школа ће моћи да прими више ђака што нас посебно радује -рекао је Поповић и додао да је у плану и реконструкција школског атријума. М. Ч.

Подели на: