Најновије вести

Пола милијарде за пројекте на локалу

Шездесет три градоначелника и председника општине потписало је уговор за радове на вртићима, школама, домовима културе, спортским халама, зградама јавне управе, комуналној инфраструктури, и за набавку опреме за е-управу. Издвојена су средства и за пројекте превентивне заштите од непогода.

 

Пре две деценије срушена је до темеља Градска библиотека у Приштини. Грачаница је добила 30 милиона динара да сагради нову.

“Ово је врло значајно за младе људе, за све људе који доле живе, да добију своју зграду, своје место на коме ће наставити са учењем, са читањем, са дружењима”, рекао је Љубинко Караџић, председник привременог органа Града Приштине.

А дружиће се и Бајинобаштани. Подршка им стиже за нову туристичко-еколошку манифестацију. Промовисаће Дрину, здрав живот и туризам.

“Нешто што је значајно како за Бајину Башту, тако и за цео златиборски регион и западну Србију”, истакао је председник општине Бајина Башта Петар Петровић.

У обновљени вртић код Лазаревца требало би да крене две стотине деце.

“Ми се надамо да ће почетком следеће године објекат бити завршен и да ће бити усељив за најмлађе”, наводи председник општине Лазаревац Бојан Синђелић.

Пећинци ће обновити градски трг, а Крагујевчани сачувати мост стогодишњак.

“Јако је битан за функционисање самог града јер је висока фреквенција саобраћаја која се одвија преко њега, он је у прилично лошем стању и јако нам је било битно да уђемо у реконструкцију”, казао је заменик градоначелника Крагујевца Ивица Момчиловић.

За државну подршку конкурисало је 200 пројеката, а добило ју је 77.

“Ако имате ситуацију да добијете 200 пријава са свом уредном пројектном документацијом, онда је јасно да су наше локалне самоуправе све боље и боље у том погледу. Оно што недостаје, јесу средства да се позитивно одговори на све захтеве”, истакао је министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић.

Прошле године из Фонда за локал издвојено је 320 милиона динара, а ове готово пола милијарде.

Подели на: