Најновије вести

Полагањем заклетве Далибор Јевтић преузео дужност градоначелника у Штрпцу

Полагањем заклетве Далибор Јевтић је преузео дужност градоначелника Општине Штрпце, а одборници Скупштине општине преузели су мандат у новом сазиву локалног парламента.

 

 

Градоначелник Општине Штрпце Далибор Јевтић у свом говору је навео да преузимајући дужност осећа огромну одговорност јер посао градоначелника који ће обављати у наредном периоду неће бити нимало лак с обзиром на то да је претходни градоначелник Братислав Николић имао импресивне резултате у вођењу ове локалне самоуправе, које је тешко надмашити.

”Зато је прво и основно да од првог дана засучемо рукаве и напорно радимо, свакодневно јер нема времена за викенде и празнике ако хоћемо да све наше циљеве испунимо. Наши циљеви су јасни, желимо да у свим сегментима друштва и живота направимо резултате”, рекао је Јевтић.

Навео је да ће му наставак развоја малинарства и пољопривреде, отварање једне фабрике, квалитетно водоснабдевање свих насеља бити циљ за који има визију како да оствари и истакао да ће активно радити и на бољим условима у областима образовања, здравствене заштите и заштити животне средине, кроз реализацију различитих пројеката.

Далибор Јевтић је казао да је економија стуб опстанка сваког друштва и да је незапосленост тренутно највећи проблем и истакао да ће се интензивно радити на решавању овог проблема и обезбеђивања посла за младе како би остали у општини Штрпце.

”Имао сам већ прилику да разговарам са потенцијалним инвеститорима који су спремни да отворе одређене производне погоне у нашој општини. Са друге стране, ресурсе које имамо а које нам је дала природа у смислу прелепе Шар планине је нешто што мора бити коначно искоришћено како би Ски центар Брезовица добила онај туристички сјај који заслужује, и самим тим отворила на стотине нових радних места у области туризма”.

Општина Штрпце ће и даље бити пример мултиетничности не само на Косову већ и читавом Балкану рекао је Јевтић и напоменуо, да ће све невећинске заједнице у овој општини бити равноправне у остварењу бољих животних услова.

”За мене је живот важнији од политике и водећи се том филозофијом желим да ми разговарамо о животу, а не о политици. Сигуран сам да ћемо тако више сви заједно успети. Градоначелник сам свим грађанима Штрпца, подједнако”, рекао је он.

На крају је казао да Штрпце воли искрено и када су ми нудили посао ван овог прелепог места, колико год те позиције биле нешто што се не одбија, увек је одлучивао да остане и да је Штрпце као место увек било и биће његов избор живљења.

”Ја имам сан да наша општина из дана у дан буде боље место за живот свих нас, подједнако ваше и моје деце, да нам млади не одлазе већ да овде остају, да нас у будућности буде више и да будемо пример како се сновии остварују”.

Градоначелник Јевтић је навео да ће пуна транспаретност у раду бити нешто што се подразумева и то ће бити одлика рада извршне власти. Транспаретност као обавеза али и средство борбе против оних који констатно шире дезинформације.

Сазив Скупштине Општине Штрпце броји 15 одборника од чега је 10 из Српске листе, два из Покрета Самоопредељење, два Заједно за Штрпце и један из Грађанске иницијативе Слобода Штрпце.

 

Подели на: