Најновије вести

Помагаћемо институције у местима где наш народ живи

Лекови и медицински материјал за амбуланту у Липљану

 

Oдељење за здравство општине Грачаница поклонило је амбуланти у Липљану неопходни медицински материјал и опрему.
Здравственој јединици која функционише у склопу Дома здравља Доња Гуштерица, допремљени су лекови, инфузини раствори, потрошни медицински материјал и базична апаратура.
Медицински материјал и опрему уручио је председник општине Грачаница Срђан Поповић у пратњи заменика директора Канцеларије за Косово и Метохију Дамјана Јовића.
Јовић је том приликом истакао да је обишао људе у Липљану и медицинске раднике који не лече само српски народ, већ и комшије Албанце.
-Драго ми је да сам затекао сложан колектив, којем ништа није тешко. У таквим условима је задовољство помагати. Наставићемо да помажемо здравствени систем и као што сам већ рекао, најважнији објекат који ће Србија градити је нова болница у Грачаници. Помагаћемо институције и Домове здравља широм Косова, тамо где наши људи живе, како би им обезбедили, у околноситма које нису баш лаке, најбоље могуће услове да живе и раде, али и лече, рекао је Јовић.
Председник општине Грачаница поновио је у Липљану да је њихова обавеза да брину о здравственом систему.
-Амбуланта ради у специфичним условима и обавеза је свих нас да ова здравствена установа буде добро опремљена. Уверили смо се да овде влада добра атмосфера и то је оно што нас посебно радује, да у оваквим условима имамо добар колектив који је увек спреман да изађе у сусрет сваком становнику, рекао је Поповић.
Према речима представника Дома здравља Доња Гуштерица и амбуланте у Лепини, допремљени лекови и медицински материјал биће довољни за неколико месеци. Од укупне помоћи, како су истакли, највише им је недостајао и највише ће им значити инхалатор. М.Ч.

Подели на: