Најновије вести

Помагаћемо свако дете и сваког човека на Косову и Метохији

Уручени вредни поклони дјацима И студентима у Лешку које су донирали председници седамнаест општина и два народна посланика из централне Србије и Војводине

 

Све је реализовано на идеју великог хуманитарца са овог простора Миодрага Радованаовића, који се доказао као велики патриота и добротвор, јер више година заредом помаже људима у свом родном крају. Дјацима је уручена информатичка и спортска опрема која ће им помоћи у њиховом даљем раду и развоју.
Лепосавић, 3. Јуна- Делегацију општина и народне посланике у Лешку у Основној школи ”Стана Бачанин” дочекао је председник Привременог органа општине и градоначелник Лепосавића Зоран Тодић са сарадницима и руководством ове основне школе. Овом приликом Тодић је изразио велику захвалност Миодрагу Радомировићу, човеку, привреднику, родом из села Каменица у општини Лепосавић, који сада живи у централној Србији и који несебично помаже свој завичај, као и свим председницима општина, њиховим делегацијама и народним посланицима на великој донацији дјацима и студентима из Лешка. Ученицима и студентима уручени су рачунари, таблети, телевизори, велика количина спортске гардеробе, опреме и реквизита за различите спортове. По речима Тодића, ово је само почетак велике сарадње и помоћи, што је показатељ да српски народ на КиМ није сам и није заборављен.
– Ови поклони значе за нашу децу, али само присуство овх људи, ових руководиоца ових градова и општина, развијених општина на територији читаве Србије, велики је подстрек за све нас , да знамо да нисмо сами, да се боримо и даље уз помоћ наше државе Србије и помоћ наше браће, који су данас овде са нама. Ова посета недвосмислено показује да смо на правом путу да радимо и опстајемо заједно и да смо своји на своме. Само присуство ових људи доказ је шта је патриотизам, то је борба за свако дете, за сваког човека на Косову и Метохији. Ми настављамо тим путем уз помоћ наше државе Србије , са вером да долази боље време за све нас, за ову децу, пре свега, за коју ми живимо и радимо.
Као донација свих општина овој школи, а било их је из Индјије, Старе Пазове, Пећинаца, Бача, Врбаса, Ужица, са Звездаре и Лучана и многих других уручена је велика количина рачунарске и спортске опреме , а подељена је најбољим ученицима, ученицима слабијег материјалног стања, ученицима са посебним потребама, али и најбољим студентима из Лешка.
Захваљујући на укупној донацији директор Основне школе ”Стана Бачанин ” у Лешку Дарко Гурешић, нагласио је да је овај догадјај данас више од посете и више од помоћи. Успостављена је сарадња која треба да се унапредјује и која ће постати традиционална, а договорене су и посете општинама Индјија и Крупањ.
У име студената на поколонима се захвалила Андјела Кадић, студент пете године Медицинског факултета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, која је истакла да је почаствована што су препознали њихов труд и рад.
– У овим тешким временима пружају нам велику помоћ, а то нам даје велику снагу и подршку и показује да ни један дана нашег учења није био узалудан. Рачунари које смо добили користиће мени, али и мојим колегиницама у стицању нових знања и још једном захваљујем се од срца, исткла је будућа лекарка Андјела Кадић.
Општина Индјија донирала је Основној школи у Лешку спортску опрему , како би ученици ове школе у што бољим условима обављали спортске активности. Такодје за ученике ове школе општина Индјија је обезбедила седам лап топ рачунара, који ће помоћи овим ученицима у будућем раду и постизању што бољег успеха у будућем образовању.
– Увек је човеку пуно срце, када се надје овде са својим народом, јер сви ми знамо колико је тешко данас бити Србин на Косову и Метохији, али разлог зашто смо ми овде данас је то што желимо да вам помогнемо и то морате да знате цела Србија је уз вас. Са вашим руководством, руководством општине Лепосавић и председником Тодићем успоставили смо добру сарадњу по питању привреде и будућих активности и радићемо на томе, казао је овом приликом Владимир Гак, председник општине Индјија.
У изузетно присној и емотивној атмосфери и сви остали председници општина обратили су се деци у Лешку и осталим градјанима који су окупили овом приликом у овом малом месту на самом северу Косова и Метохије.
– Изузетно смо срећни, али пре свега духовно испуњени што се налазимо данас на нашем Косову и Метохији у Лепосавићу са нашим храбрим, али поносним народом. Дошли смо да их подржимо и охрабримо у њихој боорби за опстанак на овим вековним српским просторима и зато ми је пуно срце , када их видим овако организоване, јединствене, ведре, успешне, али пре свага насмејане. Општина Богатић организовано дуготрајно спроводи акције оваквог типа и са великим ентузијазмом ћемо наставити са тим активностима и у будуће, казао је Маки Миловановић, помоћник председника општине Богатић.
Миша Дјокић, председник општине Пећинци каже да је лепо помоћи нашем народу на КиМ, а ми смо овде донирали пет рачунара студентима, да их у здрављу користе, казао је Дјокић и обећао наставак акција.
Сања Жигић, председница Скупштине општине Врбас, казала је да је почаствована што што је данас овде, јер увек и све најбоље за децу, а мир и нормалан развој желимо и свој деци у нашој јужној покрајни, а порука је да ћемо наставити овакву сарадњу и помоћ и надаље, казала је Жигићева.
Дјордје Радиновић, председник општине Стара Пазова, казао је да му је драго што је данас овде, а данас је донео и поклоне из Кабинета Председника Републике Србије Александра Вучића, и на овај начин сви показујемо да смо увек уз вас и да ће тако и бити. У овој делегацији био је и популарни певач Топалко који је допринео целокупној атмосфери, јер су се деца сликала са њим.
Миодраг Радомировић у својој великој добротворној мисији наставља да се одужује на најлепши начин свом родном крају, а кроз ову велику акцију у којој је укључио седамнаест општина на најбољи начин је показано да се давањем љубав увећева, да се мисли на будућност и бољи живот на овим просторима. Много лепих речи захвалности изречено је на овом скупу, а оно што је најдоминантније је јединство и солидарност које је показана. То је оно што је одржало наш народ и што му даје веру за будућност. Најбоље то описују, за крај, речи председника општине из Ужица, који је измедју осталог казао, захвални смо свој браћи и сестрама на Косову и Метохији што су ту што чувају своја огњшта, што чувају Косово и Метохију, огњиште Србије.
В.Вукојевић

Подели на: