Најновије вести

Помоћ од 1000 евра за 150 породица

Директор Канцеларије за КиМ обишао поплављена домаћинства у Доњој Гуштерици

 

 

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић обишао је породице Лазић и Шубарић у Доњој Гуштерици чија су домаћинства у јануарским поплавама претрпела велику штету. Петковић је рекао да ће помоћ државе Србије прво стићи онима коју су претрпели већу материјалну штету, а касније и онима којима су поплаве причиниле мању штету.
– Ово су дивне породице. Држава Србија мисли о нашим људима и покушавамо на све начине да помогнемо. Од данас, 150 домаћинстава којима је вода ушла у куће, добиће по хиљаду евра у динарској противвредности. Помоћ од 50 000 динара добиће и око 500 породица из централног дела КиМ и из Косовског поморавља. Ради се о домаћинствима друге категорије, односно њима је вода ушла у дворишта или помоћне објекте, рекао је Петковић и додао да и на тај начин држава показује да води рачуна о својим људима, да улаже не само у изградњу, већ им и директно помаже када претрпе одређену штету.
Директор канцеларије за КиМ је у Доњој Гуштерици рекао да су током ребаланса буџета издвојена средства у износу од 200 милиона за реконструкцију свих важних пројеката који су током поплава оштећени, али и 100 милиона динара за чишћење речних корита.
Синиша Лазић и Горан Шубарић, истичу да су њихова домаћинства претрпела велику материјалну штету, али да су уз помоћ Републике Србије и добрих људи успели да санирају последице поплаве.
-Добили смо помоћ од Републике Србије и санирали причињену штету. Задовољан сам што нас је обишао директор Канцеларије за КиМ и желим да му се захвалим на помоћи. Моја породица живи од пољопривреде. Обрађујем земљу и ово је прилика да замилим господина Петковића да ми се помогне у обнови механизације, казао је Синиша Лазић. На помоћи је захвалан и његов комшија Горан Шубарић, коме је, како је рекао, довољно то што неко мисли на људе који још увек живе на КиМ и што зна да овде постојимо и опстајемо.
Петковић је у Доњој Гуштерици разговарао и са осталим мештанима и још једном поновио да ће помоћ добити свако домаћинство које је оштећено у јануарским поплавама.  М.Ч.

Подели на: