Најновије вести

Помоћ пољопривредницима да живе и раде на својој земљи

Пољопривредницима са Косова и Метохије уручени трактори

Сарадња северне и јужне покрајне у Србији огледа се и кроз солидарност и помоћ. Конкретно пољопривредним произвођачима са подручја општина Гњилане, Косовска Каменица, Исток, Ново Брдо,Вучитрн, Лепосавић и Зубин Поток уручено је десет трактора који су реализовани преко Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима АП Војводина и Канцеларије за КиМ.
Лепосавић, 21. Маја- Канцеларија за Косово и Метохију и Фонд АП Војводина за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима донирали су десет трактора за пољопривредне произвођаче са подручја седам општина Косова и Метохије. Тракторе са прикључном механизацијом, који су подељени у Лешку, добили су пољопривредници из Гњилана, Косовске Каменице, Истока, Новог Брда, Вучитрна, Лепосавића и Зубиног Потока.
Заменик директора Канцеларије за КиМ Душан Козарев, рекао је овом приликом да је Канцеларија донирала четири, а Фонд шест трактора са прикључним машинама и додатном опремом, наводећи да му је веома драго што се пољопривредна механиизација додељује пољопривредним произвођачима који, како је рекао, живе на својој земљи И од своје земље. Посебно језахвалио Влади Војводине , јер показује солидарност према јужној српској покрајни и народу који живи на Косову И Метохији.
-Ово је само почетак. Настављамо сарадњу на свим нивоима И помагаћемо интерно расељеним лицима. Пружаћемо одговарајућу логистику И ово није само симболички акт него један системски приступ. Очекује се ускоро нови пакет помоћи, нагласио је Козарев, додајући да је разговарао са пољопривредним произвођачима како све институције могу д аим помогну, од локалних самоуправа, преко министарстава, јавних предузећа до приватног бизниса.
Пољопривредници на Косову и Метохији треба ускоро да очекују нови конкурс који ће обухватити нове пакете помоћи захваљујући Влади Србије, председнику Александру Вучићи и премијерки Ани Брнабић, истакао је Козарев.
Директор Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним И расељеним лицима АП Војводина Душко Ћутило рекао је на овом скупу у Лешку ,’’ да му је драго што може да искаже солидарност И јединство на делу с обзиром да је данас додељена помоћ за десет породица на КиМ. Ово ће помоћи да људи лакше обрађују своју земљу да убирају приход сан је И поправљају своју егзистенцију’’, нагласио је Ћутило.
Додела трактора пољопривредницима на Косову И Метохији је заједнички пројекат који је успешно реализовала Канцеларија за Косово И Метохију И Фонд за пружање помоћи расељенима, избеглим И прогнаним лицима АП Војводина .
Директор Фонда, господин Ћутило , још је нагласио да је је овај Фонд својом делатношћу опредељен да помаже интерно расељене, и прогнане И тако ће бити И надаље . Овај пројекат је реализован захваљујући средствима АП Војводина која је изразила жељу да буду партнер И одлучни су да помогну нашим људима који су остали да живе на КиМ, истакао је Ћутило.
Новоизабрани градоначелик Лепосавића Зоран Тодић, овом приликом честитао је свим пољопривредницима који су добили тракторе. В.Вукојевић

Подели на: