уторак, 06. јуна 2023. | 06:18
Најновије вести

Помоћ за дневни центар ”Подржи ме – 9. јануара” у Косовској Митровици

Хуманитарна акција Срба из Едмонтона у Канади.

 

Подршка и помоћ од 1 500 евра Одбору за помоћ Косову и Метохији из Републике Српске за другу фазу изградње Дневног центра “Подржи ме -9.јануар” у Косовској Митровици стигла је из Едмунтона са севера Канаде.

-Мада удаљена седам временских зона малобројна српска дијаспора подржала је и препознала наш пројекат и изградњу првог дневног центра за 144 ђеце и маладих са потешкоћама у развоју на Косову и Метохији и донирала је ову за нас велику помоћ. Колико је свака помоћ важна од хуманих људи за овај хумани пројекат, толико је и важна патриотска и морална подршка да са толике удаљености Срби и Српска Православна Црква из далеког Едмонтона са севера Канаде препознају потребу ове деце и младих људи на Косову и Метохији. Хвала им, – каже председник Одбора Републике Српске за помоћ Србима на КиМ Милорад Арлов..

Арлов захваљује Маји Татић, певачици из Бања Луке која је својим пријатељима у Едмунтону указала на потребу да помогну Одбору, српском народу на Космету и изградњу овог значајног пројекта..

За десетак дана креће друга фаза изградње и довршетак центра од 714 m2.

З.В.

Подели на: