Најновије вести

Општина обезбедила средства за осветљење порте цркве Светог Саве у јужном делу Косовске Митровице

Председник привременог органа општине Косовска Митровица Александар Спирић са сарадницима обишао је данас цркву Светог Саве у јужном делу града и том приликом најавили помоћ из општинског буџета  за осветљења порте цркве.

 

Како је истакао Спирић, ово је само “мали допринос акцији коју је покренуло Министарство културе и Канцеларија за Косово и Метохију, у циљу очувања и обнове српске културне баштине на простору Косова и Метохије”.

Такође, он је још једном подсетио да је овај храм, који се налази у јужном делу града, био мета напада током мартовског погрома 2004. године, када је запаљен и у великој мери оштећен, али уз божију и помоћ надлежних институција Републике Србије исти се обнавља, наводи се у сопштењу.

Посебну захвалност, Спирић је изразио јереју Ненаду Стојановићу, који са својом супругом и четворо деце живи у објекту који се налази непосредно уз цркву, а који је заслужан што се у цркви свакодневно врше сви верски обреди, уз веру и наду да ће број верника који посећују цркву расти из дана у дан.
С.К.

 

Подели на: