Најновије вести

Помоћница директора Канцеларије за КиМ заустављена на Јарињу

Помоћници директора Канцеларије за Косово и Метохију Душици Николић данас није било дозвољено да преко административног прелаза Јариње уђе у нашу јужну покрајину, чиме је Приштина наставила праксу кршења права на слободу кретања представника наше Канцеларије, саопштено је из канцеларије за Косово и Метохију.

 

Представници Канцеларије за Косово и Метохију су, истиче се у саопштењу, у последња два месеца изложени систематском шиканарању од стране косовске полиције и забранама уласка у нашу јужну покрајину противно споразумима постигнутим у Бриселу. “Овакво расистичко дивљање Приштине до сада није наишло ни на какву осуду међународне заједнице, јер оно изгледа није вест, а малтретирање и обесправљивање Срба по националној основи је ваљда за спонзоре самопроглашеног Косова ствар уобичајеног цивилизованог и демократског понашања”.

Канцеларија за КиМ оцењује да је прави циљ овакве противправне праксе угњетавање српског народа на Косову и Метохији и истискивање сваког вида институционалног присуства Србије на терену.

“Србија ће, као и до сада, наставити да проналази начине да осигура неометано функционисање својих институција на Косову и Метохији и реализацију помоћи нашем народу, а о агресивном расистичком поступању Приштине биће информисане све релевантне међународне инстанце”, закључује се у саопштењу.

Подели на: