Најновије вести

Помоћници директора Канцеларије за Косово и Метохију Николић и Тајић у Звечан

Помоћници директора Канцеларије за Косово и Метохију Душица Николић и Борислав Тајић састали су се данас у Звечану са руководством ове Општине и са челницима културних, просветних и јавних предузећа. Састанак је почео у 13х, у згради Општине.

 

Након састанка, Душица Николић и Борислав Тајић, са председником Привременог органа Општине Звечан Иваном Тодосијевићем, обишли су породицу Јожице Утвић , која живи у селу Кориље.

Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Борислав Тајић, рекао је након посете овој породици , да се са оваквим посетама наставља и даље ове, али и наредне недеље.

„Као што на лицу места можемо да видимо како најугроженије породице живе, као што нам на овај начин буде јасно где су приоритети , испуњавамо један задатак и потребу да будемо близу тих људи, да сагледамо те проблеме да они кроз своје представнике, кроз нас имају тај најкраћи пут до решења својих проблема. Посетићемо најугроженије породице, сагледаћемо њихове проблеме. У самом току посете већ се договарамо о свим фазама реализације таквих пројеката и надамо се да ће се у континуитету овакве посете се наставити, сагледаваћемо проблеме, али ћемо паралелно долазити да видимо решења која су резултат оваквих посета на терену. Поред свих инфраструктурних пројеката који се реализују на територији Општине Звечан, заиста је јако важно да и најугроженије породице по приоритету потреба буду у ситуацији да осете све напоре који се чине и на нивоу локалне самоуправе у последњих месец дана, али на крају и најважније уз једну влеику подршку и Канцеларије за Косово и Метохију и Владе Републике Србије која је на свом дневном реду најприоритетнијих задатака, управо поставила овај задатак на коме смо ми данас, ове недеље, наредних недеља, и у току целе 2020.године”.

У наставку посете, делегација Канцеларије за КиМ заједно са челницима локалног руководства Општине Звечан, обићи ће и породице Берише Нерђана и Миодрага Недељковића из Звечана, Звонимира Игњатовића из села Банов До, Вукана Вучинића из села Бањска Река и Станишка Антонијевића из села Јошевик.

Подели на: