Најновије вести

Помоћник директора Канцеларије за КиМ Вујић у посети Сувом Грлу и Прилужју

Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Иван Вујић обишао је данас са сарадницима школу у изградњи у Сувом Грлу за чију изградњу и реконструкцију је средства обезбедила Канцеларија за КиМ.

 

 

Канцеларија за Косово и Метохију обезбедила је 9 милиона динара за изградњу и реконструкцију школског објекта у Сувом Грлу. Обезбеђено је и милион и двеста хиљада динара за опремање школског инвентара. Поред тога, завршићемо и део који се тиче видео надзора јер је веома битно да једна овако лепа и нова школа буде и безбедна“, рекао је Вујић.

О значају новог објекта за мештане села Суво Грло говорио је председник Привременог органа општине Србица Василије Томашевић.

„Овај објекат је веома значајан и за родитеље и за децу, као и за све мештане овог села. Стари објекат није испуњавао услове за нормално одвијање наставе. Сада су услови као у школама у централној Србији“, рекао је Томашевић

Он је изразио захвалност Канцеларији за КиМ и Влади Републике Србији и председнику Александру Вучићу.

„Захваљујући нашој држави ми овде остајемо и опстајемо“, поручио је Томашевић.

Он је истакао да су сви објекти у Сувом Грлу изграђени у последњих 10 до 15 година средствима државе Србије и упутио речи захвалности помоћнику директора Канцеларије за КиМ Ивану Вујићу.

“Хвала вама што сте овде јер све ове зграде не вреде ништа без људи”, рекао је Вујић.

Након обиласка школе Вујић је разговарао са мештанима о проблемима који их муче а након Сувог Грла Вујић ће посетити и Прилужје где ће обићи три социјално угрожене породице.

Подели на: