Најновије вести

Помоћник директора Канцеларије за КиМ заустављен на Брњаку

Бориславу Тајићу, помоћнику директора Канцеларије за Косово и Метохију није било дозвољено да уђе на територију наше јужне покрајине, због, како му је речено на административном прелазу Брњак, тога што је на листи особа којима је забрањен улаз.

 

Tајић је за Телевизију Мост изјавио да се на КиМ упутио како би дао подршку српском народу у борби за очување чврстих и нераскидивих веза са својом државом Србијом.

Како је оценио, спречавање представника Канцеларије за КиМ да буду са својим народом је бахати чин самовоље Приштине и акт политичког обесправљивање Срба.

“Приштина неће насиљем и забранама спречити српски народ да и овога пута да пуну подршку Српској листи и потврди своју приврженост држави Србији, истакао је Тајић.

Привремена администрација у Приштини је јуче саопштила да представницима државе Србије није дозвољено да на било који начин учествују у кампањи за предстојеће парламентарне изборе на Косову, након чега је Канцеларија за КиМ поручила да је то још један доказ да је српски народ у покрајини изложен сталном политичком насиљу, кршењу људских права и недемократском поступању.

“У паничном страху од српског политичког јединства и несаломиве решености нашег народа да по сваку цену очува чврсте везе са својом државом Србијом, представници одлазеће привремене администрације у Приштини посежу за непромишљеним и екстремистичким потезима, какви су незамисливи у било којем демократском друштву”, саопштила је Канцеларија за КиМ.

На мети забрана Приштине протеклих дана нашли су се и други представници Канцеларије за Косово и Метохију – Дамјан Јовић, Душан Козарев и Петар Петковић.

Подели на: