Најновије вести

Поништен конкурс за социјалну карту становања

Општина Грачаница

 

Надлежни из Општине Грачаница саопштили су прошле недеље да се у целости поништава јавни позив за социјалну карту становања који је објављен почетком октобра прошле године, а на основу кога се требала извршити и расподела станова у Грачаници. Председница поменуте локалне самоуправе проф. др Љиљана Шубарић донела је одлуку да се формира нова комисија, јер је већина чланова предходне комисије поднела оставку.
На заседању новоформиране комисије за избор и одлучивање, које је одржано 28. јануара 2022. године, констатовано је да је на јавном позиву за социјалну карту становања бр. 4562/21 од првог октобра 2021. године у предвиђеном року поднето 228 апликација и то 214 за стамбено збрињавање и 14 за изградњу нових стамбених објеката.
С обзиром да претходна комисија није у предвиђеном року посетила све који су за напред наведено конкурисали, закључено је да не постоје могућности да се на квалитетан начин изврши комплетна процедура предвиђена важећим општинским правилником, законом и подзаконским актима.
Подсетимо, стамбена зграда од 36 станова још увек чека на усељење првих станара. Када је почетком октобра расписан конкурс за стамбено збрињавање чинило се да ће се са првим данима пролећа већ почети расподела станова, барем су се томе надали они који су конкурисали. С обзиром да је поменути конкурс поништен, и још се не зна када ће нови бити расписан , чини се да ће стамбени комплекс у Грачаници остати празан до даљег.  М.Ч.

 

Подели на: