Најновије вести

Поново харају лопови и изазивају страх код становништва

Ново Брдо
Становници на територији општине  Ново Брдо ових дана забринути су и уплашени  личну безбедност  и безбедност своје имовине, јер лопови поново харају у овом делу Косова и Метохије. Претходне ноћи на мети провалник нашла се продавница у власништву Снежане Перић из села Прековца, приликом чега је начињена материјлана штеда од више стотина евра. Према изјави власнице, лопови су однели цигарете, чоколаде, сухомесхнате производе и много тога још.
-Разбили су катанац и цилиндар на вратима и ушли унутра. Крађу смо приметили када смо ујутру отворили продавницу. Обавештена је полиција која је направила увиђај- рекла нам је Снежана, чији је супруг такође припадник Косовске полиције.
Продавница у њеном власништву налази се у насељу надомак пута Лабљане-Бостане. Деоница пута у том делу  поркивена је  видео надзором, али како су нам рекли мештани Прековца он већ дуже време није у функцији.
Исте ноћи, кад и продавница у власништву Перића,  обијен је и један ресторан у селу Макреш, такође на теритоирји Новог Брда, а само пар верчери пре тога, лопови су однели матично јато  кокошака у власништву  Марчић Јована у селу Горње Кусце.
Више провалних крађа догодило се уназад месец дана и на тетироији Централног Косова.
 -Кад чујемо да се тако нешто догађа у комшилуку, забринути смо и не смемо да заноћимо у вечерњим сатима. Плашимо се да нам неко не провали у куће  ид руге објекте. Полиција би требало да хитно ангажује сва могућа средства да се починиоци крађа откирују. И ако та опрема за видео надзор већ псотоји, она би требало под хитно да се оспособи за рад, али да се видео надзор монтира и тамо где га нема- истиче Иван Трајковић из Новог Брда, а слично се може чути и од других становника овог дела Косова и Метохије. С.И.
Подели на: