Најновије вести

ПОО Косовска Митровица: “Моја прва плата” за 43 младих

У оквиру програма „Моја прва плата“ данас је 43 младих из Косовске Митровице потписало уговор о радном ангажовању у овој локалној самоуправи. Пројекат траје девет месеци а у њега су укључени млади и особе без радног искуства, старости до 30 година.

 

Према речима председника ПО Косовска Митровица Александра Спирића то је само наставак сарадње са Националном службом за запошљавање.
“Из ове плодоносне сарадње се најбоље види колико држава Србија брине о својим грађанима на овим просторима. Посао се не чека, већ се тражи и управо НСЗЗ је омогућила програме којима се захваљујући Канцеларији за КиМ и Влади републике Србије који су обезбедили средства па тако и општина Косовска Митровица има ту могућност да запосли 43 младе особе кроз пројекат ‘Моја прва плата'”, рекао је Спирић.
Директор Покрајинске службе за запошљавања АП КиМ Верица Ћеранић истакла је да је број од 1.400 особа која су у децембру потписале, или ће у наредним данима потписати уговоре на простору Косова, најбоље показује колико сарађују Покрајинска служба за запошљавање и локална самоуправа.
“Успели смо да кроз овај програм на простору КиМ укључимо 1.440 особа. То говори колико су држава Србија, наша влада и председник Александар Вучић са својим тимом радили да би помогли људима на овим просторима. Могу вам рећи да се овом приликом кроз уговоре вама отвара пут да се наметнете послодавцима својим радом. Током прошле године је само један послодавац запослио пет особа за стални радни однос”, напоменула је Ћеранић.
С.К.

Подели на: