уторак, 21. фебруара 2023. | 10:44
Најновије вести

Поповић и представници Водовода са мештанима Сушице и Бадовца о водоснабдевању

Председник општине Грачаница Срђан Поповић и директор општинског одељења јавних служби Владица Трајковић примили су данас делегацију мештана Сушице и Новог Бадовца са којима су разговарали о проблему водоснабдевања. Састанку се на захтев председника општине придружио и менаџер компаније Водовод у Грачаници Агим Пренићи.

 

Мештани Сушице и Новог Бадовца разговарали су данас са председником општине Срђаном Поповићем и директором општинског одељења јавних служби Владицом Трајковићем како би се у договору са компанијом Водовод пронашло компромисно решење у вези водоснабдевања у ова два места на територији општине Грачаница.

Председник општине објаснио је грађанима да општина није надлежна за систем водоснабдевања али да и претходних година као и сада са институционалног нивоа чини све да се овај проблем мештана умањи.

Састанку се на захтев председника Поповића придружио и менаџер компаније Водовод у Грачаници Агим Пренићи који је мештанима објаснио да високе темепратуре током лета као и неконтролисана потрошња доводе до проблема у водоснабдевању и да су најугроженија домаћинства на високим тачкама до којих због велике потрошње притисак воде долази слабо или уопште не долази.

Он је апеловао на грађане да воду користе за личне потребе али не и за пуњење базена и заливање башти јер је то кључни проблем због чега се уводе рестрикције а нека домаћинства данима немају воду.

Доказ томе како је казао Пренићи јесте и чињеница да је последњих дана водоснабдевање редовно свуда због кишног периода и смањене потрошње воде.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић позвао је присутне да током недеље одрже састанак у Новом Бадовцу на којем ће осим представника Водовода бити присутни и представници општине Грачаница те да на том састанку буду усаглашени даљи кораци као и план рестрикција.

Подели на: