Поповић Ивковић са амбасадором Јужне Кореје о Интерполу и КиМ

Државни секретар Министарства унутрашњих послова Биљана Поповић Ивковић разговарала је са амбасадором Републике Јужне Кореје Чое Хјонг-чаном.

 

Разговарали су о аргументима Србије против поновног разматрања захтева такозваног Косова за чланство у Интерполу.

Поповић Ивковић је истакла да одбацивање апликације такозваног Косова на прошлогодишњој Генералној скупштини Интерпола у Дубаију није представљало само победу аргумената Србије, већ је тиме спречена политизација ове професионалне полицијске организације, саопштио је МУП.

Како је навела, то што је такозвано Косово и ове године, и то четврти пут заредом, поднело захтев за пријем у Интерпол, представља потпуно занемаривање и непоштовање јасног става држава чланица Интерпола које су већ рекле да не желе такозвано Косово у својим редовима.

Амбасадор Чое Хјонг-чан је навео да ће о изнетим аргументима Србије обавестити Владу Републике Јужне Кореје

Државни секретар МУП-а истакла је такође да, имајући у виду да се билатерални односи Републике Србије и Републике Кореје из године у годину све више развијају, постоји простор и за унапређење сарадње полиција двеју земаља.

Како је оценила МУП Србије је посебно заинтересован за унапређење сарадње у области борбе против високотехнолошког криминала и у области заштите информационо-комуникационих система.

Она је изразила и дубоко саосећање са великом трагедијом која се догодила у Будимпешти, када је у судару два брода, настрадало 26 јужнокорејских држављана.

Амбасадор Јужне Кореје захвалио се у своје лично име и у име министарке спољних послова те земље МУП-у Србије и министру Небојши Стефановићу на свесрдној помоћи у проналажењу тела несталих држављана Јужне Кореје који су страдали приликом ове трагедије.

Подели на: