Најновије вести

Поповић: Компромис тражити у оквиру Устава Србије и Резолуције 1244

Компромис у решавању питања Косова неопходно је тражити у оквиру Устава Србије и Резолуције 1244 Савета безбедности Уједињених нација, оценили су председник Српске народне партије (СНП) Ненад Поповић и секретар Генералног савета Јединствене Русије Андреј Турчак.

 

У саопштењу се додаје да су Поповић и Турчак потврдили висок ниво међупартијске сарадње Српске народне партије и Јединствене Русије.

“Србија и Русија остварују висок ниво међудржавне сарадње, а посебно у области иновација и дигиталне економије”, додаје се у саопштењу СНП, чији је председник Поповић и министар без портфеља задужен за иновације и технолошки развој.

Поповић је захвалио Русији и руском председнику Владимиру Путину на принципијелној подршци коју та земља пружа Србији у очувању њеног територијалног интегритета и суверенитета по питању Косова.

Састанку су присуствовали и заменик секретара Генералног савета Јединствене Русије и заменик председника Одбора за спољну политику Савета Федерације Русије Андреј Климов, члан Вишег савета Јединствене Русије Владимир Плигон, као и Јован Палалић, генерални секретар Српске народне партије и посланик у Скупштини Србије.

Подели на: