Поповић обишао ПУ “Наша радост” и уручио опрему за видео надзор

Председник општине Грачаница Срђан Поповић обишао је данас Предшколску установу „Наша радост“ у Угљару и том приликом уручио опрему за видео надзор.

 

Поповић је ову васпитно-образовну инсититуцију обишао заједно са директорицом образовања Бранкциом Нићић, а дочекали су их раздрагани малишани са својим васпитачима и директорицом Љиљаном Мартиновић.

Председник Поповић захвалио се свим организацијама и институцијама које су учествовале у стварању бољих и квалитетних услова за рад, игру и учење.

„Посебно ми је драго што смо за мање од годину дана успели да, уз помоћ пријатеља, обезбедимо и своримо услове за рад обданишта у Угљару.

Захваљујем се свим организацијама које су помогле у стварању услова за лепо одрастање наше деце у нашој општини. Са видео надзором смо комплетирали опремање објекта, успели смо да реализујемо све оно што смо планирали са директорицом и запосленима у овој установи“, казао је Поповић.

Он је истакао да ће локална самоуправа наставити да помаже ову али и све друге образовне установе.

„Наш следећи корак су напори за отварање нових радних места, јер за то постоји потреба“, додао је Поповић.

Директорица ПУ „Наша радост“ Љиљана Мартиновић још једном се општини Грачаница захвалила на иградњи нове зграде, као и организацијама које су помогле њено опремање.

„Двадесет година смо били у приватној кући, прошле године добили смо нови објекат површине 420 квадрата. Захваљујући председнику Поповићу и његовим залагањем успели смо да комплетно опремимо објекат, тако да је сада све како треба“, казала је Маритновић.

Зграду ПУ „Наша радост“ изградила је средствима из локалног буџета Општина Грачаница. Председник Срђан Поповић је по отварању објекта позвао организације и инситиуције да помогну у опремању вртића. Врло брзо помоћ је понудио град Суботица који је издвојио новчана средства за набавку неопходног инвентара. Осим Суботице опремање вртића, тачније кухиње, неопходним елементима, белом техником, столовима и столицама недавно је помогла и организација „Михољски збор“ из Црне Горе.

Подели на: