Најновије вести

Парно грејање за најмлађе

Поповић обишао вртић и школу у Чаглавици

 

Председник општине Грачаница Срђан Поповић, са својим сарадницима, обишао је истурена одељења Предшколске установе „Ђурђевак“ и ОШ „Миладин Митић“ у Чаглавици. У оба објекта је, средствима из локалног буџета, уведено парно грејање.
Председник општине Грачаница је том приликом нагласио да је обавеза локалне самоуправе да максимално брине о својим најмлађим суграђанима. Он је у Чаглавици најавио нове инвестиције.
– У Чаглавици је завршен пројекат увођења централног грејања за вртић и школу, и задовољан сам оним што је урађено. До сада су се ти објекти загревали пећима старим више од 30 година. Пројекат централног грејања је доказ да локална самоуправа брине о својим најмлађим суграђанима и да наставља да ствара добре услове за њихово одрастање. Сугуран сам да ће им боравак сада бити пријатнији, а просторије у којима бораве топле. Са инвестицијама ћемо наставити, и у плану су нови прозори, казао је Поповић.
Представници поменутих образовних институција захвалили су се Општини Грачаница јер су обезбеђени бољи услови за боравак деце и рад особља у зимском периоду.
-Нама ово много значи. Раније смо просторије загревали помоћу старих пећи на дрва, а догревали грејалицама, обично једну-две просторије, док су остале биле хладне. Сада има довољно радијатора, биће пријатније и топло деци, која овде на неки начин живе, каже педагог ПУ „Ђурђевак“ Радица Парлић. Према њеним речима, у тој установи у току су радови на кречању зидова, односно припреми објекта за повратак деце.
Директор ОШ „Миладин Митић“ Љубиша Караџић рекао је да су на основу инсистирања администрације школе, руководства обданишта и Локалног савета Чаглавице и ови објекти добили парно грејање, и изразио наду, а председник општине је обећао, да ће се до зиме заменити и прозори који су у лошем стању.
Како је раније саопштено из Одељења за урбанизам Општине Грачаница укупна вредност пројекта парног грејања и изградње котларнице износио је 10.400 евра.
Заједно са председником општине Грачаница Срђаном Поповићем, објекте истуреног одељења ПУ „Ђурђевак“ и ОШ „Миладин Митић“ у Чаглавици обишли су и директорица урбанизма Мирјана Станојевић, директорица образовања Бранкица Нићић и директор економског развоја Небојша Миловановић.

М.Ч.

Подели на: