Најновије вести

Поповић положио камен темељац за проширење ОШ „Краљ Милутин“

Председник Општине Грачаница Срђан Поповић положио је камен темељац за изградњу анекса ОШ „Краљ Милутин“ у Грачаници. Пројекат предвиђа изградњу четири учионице, реновирање подова, опремање учионица, реконструкцију фискултурне сале, постављање мокрог чвора и столарије и уградњу грејања. Средства су обезбеђена из локалног буџета у висини од 330.000 евра, а према динамичком плану радови би требало да трају три месеца.

 

Према речима председника Општине Грачаница Срђана Поповића улагањем у образовање и изградњом школа, улажемо у будућност и у опстанак на Косову.

„Желимо да створимо најбоље услове за школовање нашој деци, желимо да улажемо у образовање јер на тај начин улажемо у наш опстанак овде. У Основној школи „Краљ Милутин“ функционишу и две средње школе, са преко 1100 ученика, а овим проширењем добиће адекватне услове. Почетком наредне године биће завршен и Средњошколски центар у Лапљем Селу и на тај начин растеретићемо објекте“, казао је Поповић.

Поповић је истакао да је почетак данашње иградње резултат договора директора школа.

„На састанку прошле године указали су да им је неопходан простор. Ми смо изашли у сусрет и ово је резултат тих наших разговора. Очекујем да ће све бити готово пре почетка школске године“, рекао је Поповић.

Заједно са председником Поповићем камен темељац положили су учитељ у ОШ „Краљ Милутин“ Љубомир Максимовић и директор Медицинске школе Миодраг Живић.

„Недостајао нам је простор и пуно нам значи за бољу едукацију наше деце. Овде је и Грађевинско-саобраћајна школа, радили смо у три смене и додатне учионице ће растеретити наставу“, казао је директор Медицинске школе.

„Срећан сам што ћемо добити школски простор, надам се да ће се рађати више деце и да ће у овој школи њихов број бити дуплиран. Корени образовања су горки, али су зато плодови слатки, јер ако нема образовања овде, онда неће бити ни нашег опстанка. Ово је велики дан и хвала Општини Грачаница за све што чини“, казао је учитељ Љубомир Макисмовић.

Данашњем полагању камена темељца прусуствовали су и директори општинских одељења, учитељи и наставници ОШ „Краљ Милутин, као и професори две средње школе које функционишу у овом образовном објекту.

Подели на: