Најновије вести

Поповић: Стабилна породица значи сигурну будућност

Са циљем решавања проблема са којима се свакодневно сусрећу, председник општине Грачаница Срђан Поповић и данас је обилазио угрожене породице на територији локалне самоуправе.

 

Поповић је са сарадницима обишао породице Секулић у Ливађу, Ђоређевић у Доњој и Недељковић у Горњој Гуштерици. Уручио им је пакете са основним животним намирницама, а деци новогодишње пакетиће. Том приликом је изјавио да је брига за сваког грађанина и сваку породицу његов и приоритет локалног руководства, наведено је у саопштењу.

„Основ сваког друштва је стабилна породица и оно што је наш циљ је да омогућимо што је могуће бољи живот свакој породици, јер колико будемо успели да помогнемо породице, да запослимо младе људе, да помогнемо на било који начин, толико можемо да верујемо у будућност, у опстанак и останак на овом простору“, казао је Поповић.

Он је прво обишао четворочлану породицу Градимира Секулића, која у старој и распуцалој кући пуној влаге живи у Ливађу. Градимир је изидао нову кућу, међутим, средства за заврштак каже више нема.

„Хвала што је председник дошао да нас обиђе, да види какво је стање. Стара кућа се урушава, нисмо безбедни, страхујемо сваке ноћи. Значила би ми помоћ за завршетак куће. Ожењен сам албанком и због тога што нема држављанство не могу да остварим никаква права“, каже Градимир.

Поповић је потом је обишао млади брачни пар Николу и Јелену Ђорђевић који са двогодишњом ћерком од социјалне помоћи и дечијег додатка живи у Доњој Гуштерици.

„Највећи проблем је посао, друго је дете на путу, решени смо да своју будућност градимо овде, али без сталних прихода не можемо да опстанемо, једва састављамо крај с крајем“, каже Јелена.

На крају, председник Поповић је обишао и петочлану породицу Владице Недељковића у Горњој Гуштерици, која такође углавном опстаје од социјалних давања.

„Наши највећи проблем са којим се суочавамо је недостатак посла. Примам социјалу, повремено радим на грађевини и тамо где има посла. Завршио сам средњу школу унутрашњих послова, био сам ангажован веома кратко, остао сам без посла и вратио се овде“, казао је Владица.

Владица додаје да је на Косову радио у затвору у Липљану, али да је то радно место напустио са групом српских радника на позив Владе Србије.

„Један број људи успео је да оствари своја права и има одређена примања. Ја сам у том периоду имао спор са МУП-ом и своја права нисам могао да остварим јер је процес био у току, а ја сам још био у њиховом систему“, додао је Недељковић.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић и наредних дана обилазиће социјално угрожене породице, које су на евиденцији Центра за социјални рад у Грачаници. Са њим је и данас био директор те институције Немања Петковић.

Подели на: