Најновије вести

Поповић у Удружењу слепих и слабовидих отворио двадесети турнир у шаху

Двадесети јубиларни турнир у шаху у Удружењу слепих и слабовидих особа у Грачаници отворио је данас председник општине Грачаница Срђан Поповић. Председник Локалне самоуправе одиграо је партију шаха са једним од многобројних учесника турнира и притом пожелео Удружењу успешан рад.

 

“Посебно ми је драго што сам данас овде са људима из Савеза слепих. На почетку ове године смо успели да обезбедимо за њих бољи простор и трудићемо се да им помажемо у раду и функционисању и надаље. Данас ми је припала част да отворим шаховски турнир и веома ми је драго да има доста учесника који су данас дошли овде из многобројних градова централне Србије. Моја очекивања су да се овај турнир из године у годину омасови, и да већ наредне године буде више учесника”, истакао је председник општине Грачаница Срђан Поповић.

Удружење је након дугогодишњег рада у неадекватним просторијама уз помоћ општине Грачаница пресељено у нове просторије, у којима како истичу чланови Удружења све боље функционише.

“Имамо одличну сарадњу са општином, и уз њихову помоћ данас имамо нове просторије у којима, како и сами видите има довољно простора за боравак и више од двадесет чланова. Данас смо отворили двадесети јубиларни турнир у шаху и изузетно је задовољство угостити чланове који долазе из Пирота, Лесковца, Врања, Ниша, Митровице, Лепосавића, Гњилана. Захвални смо председнику оптине на издвојеном времену и посети нашем Удружењу”, рекао је Божидар Стојковић, председних Удружења слепих и слабовидих у Грачаници.

Након почетка шаховског турнира представник поменутог удружења уручио је председнику општине Грачаница Срђану Поповићу захвалницу у име помоћи и подршке које им Локална самоуправа пружа.

Подели на: