Најновије вести

Поповић затражио веће присуство полиције и КФОР-а због учесталих крађа

Председник општине Грачаница Срђан Поповић састао се данас са командиром Полицијске станице у Грачаници Братиславом Трајковићем и командантом базе Бондстил Робертом Хјузом како би од њих затражио веће учешће безбедносних органа у заштити имовине и живота мештана општине након учесталих крађа.

 

Поповић је на састанку изнео своју забринутост због све учесталијих провала у Грачаници и напада на приватну имовину мештана и затражио хитно проналажење и процесуирање нападача.

Он је казао да су мештани општине Грачаница у сталном страху да ће се и њима десити исто што и породицама Данчетовић, Симић и Миладиновића током протекле недеље јер је некажњивост оваквих дела у претходном периоду охрабрила нападаче да наставе са пљачкама.

Председник Поповић је затражио од Полиције и КФОР-а да у ситуацији у којој се тренутно налази становништво општине додатно појачају своје патроле на терену и помогну у заштити домаћинстава.

„Имали смо конструктиван састанак, Полиција и КФОР свесини су ситуације у којој се налазимо и зато смо се договорили да повећају своју видљивост на терену. Командир полицијске станице у Грачаници је рекао да полиција има неколико осумњичених за последње крађе и наредних дана можемо да очекујемо позитивне резултате“, казао је Поповић након састанка.

„Објаснио сам им да за нас Србе ово нису обичне пљачке већ и животно питање, да су породицама украдене ствари које су људи целог живота стицали, а са друге стране нарушена је безбедност, јер су породице узнемирене“, додао је Поповић.

Поповић је истакао да ће на оваквим састанцима инсистирати све док Грачаница не буде безбедно место за живот свих грађана.

„Мештани се са правом осећају узнемирено и ако све ово не буде дало резултате имају право да протестују. Разговарао сам са оштећеним породицама и са представницима Локалних савета и ако полицијске истраге не открију починиоце, ако се са пљачкама настави, онда ће се људи самоорганизовати. Много грађана је звало Општину и мене лично и једноставно су рекли да морају да предузму мере како би заштитили своју имовину. У свему, имаће подршку Општине Грачаница“, казао је Поповић.

Поповић је још једном апеловао на мештане да пријаве сваку сумњиву активност напомињући да је безбедност један од кључних фактора останка и опстанка становништва.

Подели на: