Најновије вести

Посета Макрона важна за свеукупну политичку позицију Србије

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је вечерас да је посета француског председника Емануела Макрона Србији историјска и истакао да је сигуран да ће она имати велики значај не само за развој наших билатералних односа, већ и за свеукупну политичку позицију Србије.

 

“Са Француском имамо потписан споразум о стратешком партнерству. Такође, историјски гледано, имамо дугу традицију наших пријатељских односа, али исто тако и потребу да, као што је данас рекао председник Србије Александар Вучић, сарадња Србије и Француске буде на вишем нивоу”, рекао је Дачић.

Напоменуо је да је ово први пут после 18 година да председник Француске долази у посету Србији, подсетивши да је последњи пут то учинио Жак Ширак у децембру 2001. године.

Поменувши да је посета Макрона одложена због проблема у Француској, Дачић је навео да је за нас веома битно да посета буде организована на најбољи начин и да поруке буду позитивне.

“Сигуран сам да ће она имати велики значај не само за развој наших билатералних односа, него и за свеукупну политичку позицију Србије”, нагласио је Дачић.

Макрон ће допутовати сутра око 15 сати у Београд у дводневну посету, током које ће му домаћин бити председник Србије Александар Вучић.

Подели на: