Најновије вести

Посланици данас о КиМ, Вучић подноси извештај

Скупштина Србије почеће данас у 16 сати посебну седницу, на чијем ће дневном реду бити извештај о Косову и Метохији, који ће посланицима представити председник Србије Александар Вучић.

 

Седници ће присуствовати премијерка Ана Брнабић, министри и директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

Председница парламента Маја Гојковић рекла је да очекује да ће дебата бити садржајна и да ће трајати дуго, а да ће после Вучићевог излагања сви шефови посланичких група и посланици имати прилику да коментаришу извештај и да изнесу своје ставове.

Шеф посланичке групе СНС Александар Мартиновић најавио је да ће предложити да се време за расправу удвостручи.

Након дебате, посланици ће се изјаснити о извештају о преговорима између Београд и Приштине од 2013. до маја 2019. године.

Посланици дела опозиције који бојкотују рад парламента, најавили су да неће доћи на седницу на којој је једина тачка дневног реда извештај о КиМ.

У том извештају се наводи да је Србија одлучна да настави преговоре са Приштином чим се за то створе услови и нема намеру да одустане од свог мирног приступа решавању проблема на КИМ.

“Једино тако се могу створити услови за даљи напредак у нормализацији односа Београда и Приштине, али и историјско помирење српског и албанског народа, на чему Србија предано ради и наставиће да ради и убудуће”, пише у извештају који је парламенту проследила Канцеларије за КиМ и који је доступан јавности

Подели на: