Најновије вести

Потписан споразум за реконструкцију зграда у Бергену

Општина Грачаница

 

Између Општине Грачаница и Данског савета за избеглице (ДСИ)  потписан је споразум о сарадњи на пројекту Подршка одрживим решењима за становнике колективних центара на Косову (фаза 2), који се односи на реконструкцију зграда у насељу Берген у Угљару. Пројекат подразумева комплетно реновирање свих шест зграда где су смештена интерно расељена лица. Они ће током извођења радова бити смештени у приватном смештају или ће смештај потражити код својих рођака. Трошкове станарине платиће  ДСИ.

Споразум је у име грачаничке локалне самоуправе потписао председник Срђан Поповић, док је испред ДСИ то учинила директорица ове организације за Косово Кристен Стее. Потписивању споразума присуствовао је и заменик председника општине Саша Данић.

-Сигуран сам да ће реконструкција зграда побољшати и олакшати живот тамошњим становницима, каже Поповић.

Како је раније представљено становницима Бергена комплетна реконструција зграда подразумева замену крова, столарије, подова, изолације, дренаже, а након реновирања, које обухвата и инсталацију нове електричне линије и водоводне мреже, уследиће и партерно уређење и увођење јавне расвете.

Донатор пројекта је Европска унија, имплементатор Дански савет за избеглице, а суфинансиран је од стране Министарства за заједнице и повратак.

   М.Ч.

 

Подели на: