Најновије вести

Потписан Уговор о куповини вакцина компаније Синофарм

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас путем видео линка са руководством компаније Синофарм о процесу набавке вакцина, изградњи фабрике кинеских вакцина у Србији, али и о изградњи и опремању српских болница.

 

 

Председник Вучић је захвалио председнику Народне Републике Кине Си Ђинпингу, руководству Комунистичке партије и представницима Синофарма на помоћи у снабдевању вакцинама у најтежем тренутку.

Председник Вучић је истакао да је највећи број грађана у Србији вакцинисан управо овом вакцином и нагласио важност потписивања новог уговора за нових 2 милиона вакцина. Он је истакао да су српски струцњаци дали веома високо мишљење о квалитету и безбедности Синофармове вакцине.

Председник Синофарм Групе Лиу Ђингжен је захвалио председнику и грађанима Србије на поверењу указаном компанији Синофарм и додао да је од почетка пандемије 2020. године управо Синофарм, као највећа фармацеутска компанија у Кини, преузела одговорност за борбу против ове болести.

„Србија је прва европска земља која је одобрила вакцину Синофарма и данас ћемо потписати уговор за испоруку нових 2 милиона доза. Ценимо поверење грађана у наш производ и срећни смо што можемо да пружимо неопходну подршку људима у Србији у борби против вируса“, рекао је председник Синофарм Групе Лиу Ђингжен.

Тема разговора била је и изградња, реконструкција и опремање болница у Србији.

Овом приликом је потписан Уговор о куповини вакцина компаније Синофам, а састанку и потписивању уговора присуствовала је и амбасадорка Народне Републике Кине Чен Бо.

Подели на: