Најновије вести

Позиција Кине непромењена, против чланства Приштине у Интерполу

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић разговарао је у Чилеу са Дакијем Дуаном, шефом кинеске делегације на Генералној скупштини Интерпола. Шеф кинеске делегације потврдио је подршку НР Кине територијалном интегритету Србије и њихову непромењену позицију према захтеву такозваног Косова за пријем у Интерпол.

 

Небојша Стефановић је рекао да би евентуални пријем довео до дубоке поделе ове најстарије међународне полицијске организације и угрозио будућу борбу против криминала у свету.

Министар Стефановић, који предводи српску делегацију на 88. Генералној скупштини Интерпола у Сантјагу, нагласио је и да би евентуалним уласком такозваног Косова дошло до злоупотребе Интерпола и да би политика заменила полицијски рад.

Стефановић је подсетио и да је велики број земаља чланица Интерпола прошле године на заседању у Дубаију одлучно рекао да се противи пријему такозваног Косова и да су делегати доведени у непријатну ситуацију, да после свега 11 месеци поново гласају о истом питању.

Шеф кинеске делегације Даки Дуан потврдио је подршку Народне Републике Кине територијалном интегритету Републике Србије и њихову непромењену позицију према захтеву Приштине за пријем у Интерпол.

И Стефановић је истакао да Република Србија подржава политику једне Кине.

Подели на: