Најновије вести

Позив на јединство и солидарност

Обележена Мала Госпојина, слава Општине Грачаница

 

 

Литургијом и резањем славског колача у манастиру Грачаница обележена је Мала Госпојина, велики православни празник и слава Општине Грачаница.
Литургију су служили парохијски свештеници уз саслужење сестринства манастира. Присуствовали су јој председник општине Грачаница Срђан Поповић, директори општинских одељења, председник Привременог органа општине Приштина Љубинко Караџић, као и кандидаткиња Српске листе за председника општине на предстојећим локалним изборима Љиљана Шубарић.
Председник општине Грачаница Срђан Поповић је након литургије свим сарадницима и грађанима честитао празник и Дан општине у нади да ће се наредне године епидемиолошка ситуација поправити и да ће се Дан општине обележавати у бољим околностима.
-Жао ми је што и ове године прослављамо празник у оваквим околностима. На жалост, епидемиолошка ситуација нам није дозволила да и ове као и претходне године примамо госте и да славу организујемо на начин како приличи великим празницима. Верујем да ће наредне године бити више услова за обележавање празника на достојанственији начин. Порука данас из Грачанице је да морамо да будемо јединствени, да морамо да будемо солидарни једни према другима у овим тешким временима, јер је то једини рецепт да останемо и опстанемо на овом простору, поручио је Поповић.
Поводом Дана општине Грачаница честитку председнику општине Грачаница Срђану Поповићу упутили су многобројни званичници као и представници градова са којима општина Грачаница годинама има изузетну сарадњу.
Мала Госпојина је празник којим се слави рођење Богородице Маријр и обележава се 21. септембра. Већ седму годину, одлуком Скупштине општине Грачаница, овај празник општина Грачаница обележава као своју славу.
Због мера за зузбијање коробавируса ове године изостале су бројне манифестације, између осталих и традиционална литија улицама села.  М.Ч.

Подели на: