понедељак, 16. маја 2022. | 18:20
Најновије вести

Позив Србима да изађу на локалне изборе у четири општине на КиМ

Завршна конвенција Српске листе за локалне изборе у четири општине на северу КиМ одржана је у Звечану. Позив Србима да гласају у недељу кандидати Српске листе упутиће и у Косовској Митровици, Зубином Потоку и Лепосавићу.

 

Избори се одржавају у ванредним условима. Овде кажу да су наметнути одлукама централних институција у Приштини, а пошто су председници четири српске општине на северу поднели оставке након увођења таксе од 100 одсто на српске производе.

Упркос томе што такса још није укинута представници Српске листе одлучили су да учествују на изборима и да тиме покажу да не одустају од борбе за простор на коме живе.

Кажу да се изласком на изборе шаље порука јединства српског народа на северу Косова и Метохије.

“Ови избори су избори опстанка, и зато 19. маја покажимо да слогом и јединством можемо да се боримо за опстанак”, поручио је на конвенцији у Звечану кандидат Српске листе Вучина Јанковић.

“Када не видите решење, погледајте у звечанску тврђаву и заставу која се на њој вијори. Док се она вијори има наде за опстанак”, истакао је Јанковић.

Предизборна конвенција Српске листе у току је у Косовској Митровици, где ће бити представљен Горан Ракић. Следећи скуп је у Зубином Потоку, а онда у Лепосавићу.

Порука је да бирачи ванредне изборе швате најозбиљније.

На ванредним изборима у недељу 19. маја наступиће и кандидати Демократске партије Косова и покрета Самоопредељење.

Подели на: