субота, 10. јуна 2023. | 02:39
Најновије вести

Позив за учешће у пројекту “Спојимо децу Косова и Метохије и Републике Српске”

Бањалучки Одбор за помоћ Косову и Метохији данас је упутио молбу свим локалним заједницама у Републици Српској за учешће у, деветом по реду, пројекту “Спојимо децу Косова и Метохије и Републике Српске”.

 

Рок за одговор о учешћу је 15.фебруар 2021.године до Сретења господњег. Допис ћемо упутити и Министарству просвете и културе Републике Српске када добијемо одговор од локалних заједница. Уважићемо мишљење и препоруку завода за здравсво и институција који брину о здрављу у Републици Српској”, наведено је у саопштењу Одбора.

Реализација пројекта предвиђена је у другој половини јуна, уочи Видовдана или другој половини августа, после Преображења, како ситуација буде дозвољавала, истиче се у саопштењу.

“Свесни смо проблема са вирусом корона који је поклопио цијелу планету. Али ми нећемо и не смемо престати са нашим пројектима, нарочито са овим који траје већ скоро деценију кога смо започели још 2012.године. Одбор за време пандемије још интезивније ради у свим пројектима на хуманој помоћи Косову и Метохији”, рекао је председник Одбора Милорад Арлов.

Он је подсетио да је ове године требало да буде реализован девети пројекат, али је због пандемије одложен.

“Надамо се да ћемо се изборити са овом пошасти, јер смо сви у истом проблему. Зато хоћемо да се припремамо као да ће бити све као је било протеклих година у жељи да успемо и да српска деца на Косову и Метохији знају да их не заборављамо. У протеклих осам година у 28.локалних заједница по седам дана боравило је код својих вршњака из Српске око 4.500 деце у пратњи око 400 просветних радника са Косова и Метохије”, рекао је Арлов.

Арлов је најавио да ће међу школском децом бити и млади са тешкоћама у развоју у пратњи родитеља из Удружења родитеља “Подржи ме” из Северне Митровице.

“Верујемо да ће многе локалне заједнице Српске, као и протеклих година, преко својих основних школа прихватити нашу молбу и подржати овај велики пројекат који је повезао Косово и Метохију и Републику Српску. Пројекат који је искључиво хуманог карактера и такав желимо да остане без политике”, рекао је Арлов.

Подели на: