четвртак, 16. марта 2023. | 07:25
Најновије вести

Празник радости и мира

Божићна литургија у манастиру Грачаница

 

Поводом најрадоснијег хришћанског празника Божића  у манастиру Грачаница служена је света архијерејска литургија. Служио ју је владика рашко-призренски Теодосије са свештенством и сестринством епархије. Литургији је присуствовао директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић, председник општине Грачаница Срђан Поповић и мањи број верника због добро познате епидемиолошке ситуације.

Владика рашко- призренски Теодосије честитао је свим православним верницима Божић,  наводећи да је то празник радости и мира који треба увек и изнова да нам враћа достојанство и подари снагу, веру, наду и љубав, поготову данас у овом тешком времену.Он се директору Канцеларије за Косово и Метохију као и његовима сарадницима захвалио што су дошли да са народом на КиМ прославе Божић.

-Снагу, веру, наду, љубав, морамо имати у себи како би могли да се изборимо са свим искушењима и оним споља, али и оним изнутра, који су у нама. Данашњи празник нека нам пошаље поруку мира. Да прво имамо мир у себи. Не било какав, него мир Христов, трајни мир који не може нико да узме који је од овога света. Затим да имамо мир у свом дому, са својим комшијама, са онима којима живимо и радимо, истакао је владика Теодосије позивајући на стрпљење и праштање.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић пожелео је да из прошле године изазова уђемо у годину победе.

-Свака нова кућа коју саградимо, сваки нови пут који изградимо, нова болница, зграда, свака нова црква коју подигнемо,  јесте победа и корак ка миру и благостању. Држава Србија, Влада Републике Србије и председник Александар Вучић увек су уз свој народ и чинићемо све у наредном периоду како би помагали наш народ и како би овде опстали, поручио је Петковић након божичне литургије у манастиру Грачаница.

     М.Ч.

 

Подели на: