Предлози за више капиталних радова

Јавна расправа о општинском буџету у Лешку.

 

Прва у низу јавних расправа одржана је у месној заједници у Лешку, где су грађани имали прилику да изнесу своје предлоге будућих радова у овој урбаној средини и околним селима.
Лепосавић, 17. Септембра- Уочи израде предлога одлуке о буџету општине Лепосавић за 2020 . годину, прва јавна расправа одржана је у Лешку. У канцеларији месној заједници, овим поводом окупило се више десетина грађана који су изнели своје предлоге шта сматрају као приоритетним и потребним за грађу у овој урбаној средни и селима на овом подручју.
Месна заједница Лешак са двадесетак села је простире се на крајњем северу Косова и Метохије, а у атару села Јариње налази се и административни прелаз са централном Србијом. У јавној расправи истакнути су углавном инфраструктурни проблеми који дужи низ година муче овдашње мештане, као и недостатак пијаће воде у летњем периоду године. Грађани су истакли да је потребно више капиталних објеката, као и да се изнађе могућност за веће запошљавање младих.
Као позитивно истакли су да су у протеклих пар година изграђени објекти нове амбуланте и ново обданиште у овој месној заједници, али да се са таквим радовима треба наставити и у идућој години.
Предлог одлуке о буџету, у складу са законом , присутним грађанима образложио је градоначелник Лепосавића Зоран Тодић и директорка Одељења за буџет Наташа Настић са сарадницима.
Следећа јавна расправа биће одржана у Лепосавићу, где ће се чути предлози грађана ове месне заједнице.

В.В.

Подели на: