Најновије вести

Председник Вучић у Абу Дабију: Почаствован сам што учествујемо на сајму наоружања и војне опреме

Председник Србије Александар Вучић од данас до 22. фебруара боравиће у радној посети Абу Дабију, на позив Његовог височанства шеика Мухамеда бин Заједа ал Нахјана, председника Уједињених Арапских Емирата.

 

 

Председник Србије Александар Вучић стигао је у Абу Даби, чиме је отпочео радну посету Уједињеним Арапским Емиратима .

Вучића су на аеродрому дочекали државни министар задужен за економију и трговину при Министарству спољних послова УАЕ Ахмед Али ал-Сајег, бригадни генерал Абдула ал-Накби, амбасадор УАЕ у Београду Мубарак ал-Дахери, уз почасну гарду УАЕ.

У делегацији са председником Вучићем су министар одбране Милош Вучевић и помоћник министра одбране за материјалне ресурсе Ненад Милорадовић.

,,Изузетан је осећај када након напорне недеље, оптерећене тешким темама, на позив пријатеља шеика Мухамеда бин Заједа ел Нахјана дођете у предивну земљу, уз топлу добродошлицу љубазних домаћина”, објавио је Вучић на Инстаграм налогу будуцностсрбијеав.

Срећан је и почаствован, како је истакао, што и Србија учествује на Шеснаестом међународном сајму наоружања и војне опреме ИДЕX.

Иначе , ,,ИДЕX 2023″, један је од највећих и најзначајнијих сајмова где се приказује најновија опрема, иновације и технологије у међународном сектору одбране, на којем учествују и представници наменске индустрије Србије.,

Током боравка у Абу Дабију, председник Вучић састаће се са шеиком Мухамедом бин Заједом ал Нахјаном, председником УАЕ, али и са другим високим званицама.

Од 2012. године до данас, Вучић и шеик Бин Зајед имали су више од двадесет сусрета, а последњи пут састали су се у октобру прошле године у Београду.

“Мухамед бин Зајед искрени је пријатељ Србије и у тешко време”, рекао је председник Вучић током посете шеика нашој земљи.

Њих двојица тада су разговарали о нафти, геополитичкој ситуацији, инвестицијама, али о кредиту од милијарду долара по повољној каматној стопи од три одсто, који је Србија добила у септембру приликом посете председника Вучића Уједињеним Арапским Емиратима.

Та посета је била прва званична посета председника у другом председничком мандату и том приликом, осим споразума о финансијској подршци, потисано је још девет споразума.

Председник Вучић ће обићи и Институт Г42, где ће разговарати са њиховим представницима.

Г42 се бави развојем вештачке интелигенције у низу индустрија, између осталог у државном сектору, здравству, економији, угоститељству и туризму. Група 42 послује широм Уједињених Арапских Емирата, Централне Азије, Блиског Истока и Северне Африке.

Подели на: