Најновије вести

Представљен буџетски циркулар за наредну годину

Шеста седница Скупштине општине Лепосавић

Одборници су разматрали извештај о извршењу буџета за прво полугодиште ове године, а представљен је и буџетски циркулар општине Лепосавић за 2020. Годину.
Лепосавић, 5. Септембар- Шестој седници Скупштине општине Лепосавић присуствовало је свих деветнаест одборника, колики је и сазив ове Скупштине. Најпре су одборници усвојили једногласно записнике са предходних четврте и пете седнице Скупштине општине, а потом је представљен и разматран Извештај о извршењу буџета општине Лепосавић за период 1.1. 2019 до 30. 6. 2019. Године.
Извештај је представила Наташа Настић, директорица Директората за политику и финансије, а потом представила је и Извештај Националне канцеларије ревизије о годишњим финансијским извештајима општине Лепосавић, завршно са 31. децембром 2018. године.
Извештај ревизије указао је ан низ недостатака у пословању општине Лепосавић и сугерисано је на десет препорука. Међу њима замерено је на запошљавању мимо процедура и за непостојање електронских досијеа радника, затим непоштовање процедура јавности у раду тендерске документације и низ других примедби код јавних набавки. Настћева је рекла да је низ примедби исправљено или се ради на њима. У процедури су пар примедби на које је указала канцеларија ревизије.
Све ово Настићева је саопштила одборницима на основу Акционог плана за спровођење препорука у извештају Националне канцеларије ревизије за 2018.годину.
Одборницима је предствљен и други буџетски циркулар општине Лепосавић за 2020.годину, а градоначелник Лепосавића овим поводом обавестио је одборнике И упутио јавни позив грађанима да ће се јавна расправа о буџету за наредну годину одржати 16 и 18 септембра у сали СО-е и позвао грађане да се у што већем броју дођу И дају предлоге шта је приоритено, нарочито од капиталних објеката за градњу у Лепосавићу у наредном периоду.
Одборници су накнадно у дневни ред уврстили и препоруку Комисиј за политику И финансије да се гради регионална сигурна кућа у Зубином Потоку за потребе свих северних општина. Овај предлог је једногласно прихваћен.
Под тачком разно, за реч се јавио одборник ПКС Драган Јаблановић који је имао примедбе на изборну кампању И атмосферу у којој се очекују парламентари избори за Скупштину ткз. Косова. Казао је да владајућа СНС И њени чланови апелује на јединство српског народа уочи ових избора, а да позива и прети појединим грађанима који су потписали листу ПКС. Са таквим поделама И раздором код грађана који се ствара не може се ићи ка јединсту, истакао је Јаблановић.
Одговорио му је Зоран Тодић, градоначелник Лепосавића, који је казао да он као старији човек не треба да износи неистине, нарочито у ситуацији када је у време његовог председавања овом општином направљен дуг који је највише погодио грађане ове општине и због којег нема капиталних инвестиција у овој општини, већ две године, јер се враћају заостали дугови.

В.В.

Подели на: