Најновије вести

Представљен извештај градоначелника о раду у прошлој години и план за 2022. годину

На седници Скупштине општине Лепосавић, другој у овој години, одборницима је представљен извештај градоначелника Зорана Тадића о реализацији економско-финансијског извршења буџета ове општине за прошлу годину, са смерницама развоја за 2022.годину. Одборничка питања односила су се на низ нерешених комуналних проблема на овом подручју.

 

Другом седницом СО-е Лепосавић председавао је Стевица Вудосављевић, који је на почетку заседања констатовао да седници присуствују свих деветнаест одборника, колики је и укупан сазив Скупштине.
На дневном реду био је извештај градоначелника Општине Лепосавић Зорана Тадића о економско- финансијском извршењу буџета и реализацији капиталних објеката за прошлу годину, са планом развоја у текућој години.
Градоначелник Зоран Тодић, најпре је одборницима представио свог новог заменика Бранислава Вукадиновића из Лешка, професора физике, од кога, како је рекао ,очекује ангажман у циљу развоја општине Лепосавић и добробити свих њених грађана.
Узевши учешће у раду Скупштине, Вукадиновић је истакао да је почаствован избором на ову важну функцију и ,,да ће бити посвећен тимском раду у циљу развоја ове локалне самоуправе”.
Тодић је нагласио да је реализација буџета за прошлу годину око 95 посто и да је план капиталних објеката углавном реализован, само је изостала градња прве фазе централног трга у Лепосавићу и да ће средства предвиђена за овај пројекат бити пребачена за градњу у овој години. Ревитализовано је и асфалтирано више путева и улица у свим месним заједницама, урађена је улична расвета у два села, обновљене су основне школе, централно грејање у Средњој школи и још низ капиталних пројеката од виталног значаја за живот овдашњих становника.
Значајно учешће у развоју ове локалне средине пружила је Канцеларија за Косово и Метохију, а међу најважнијим је изградња две стамбене зграде за избеглице и младе брачне парове, као и изградња пет индивидуалних стамбених објеката.
Тодић је нагласио да ће се у овом правцу наставити радови и у овој години, са приоритетима за реализацију водоснабдевања, отварање регионалне депоније за све општине на северу Косова и Метохије у општини Звечан и изградња моста на Ибру који ће спојити села Горњи Крњин и Дрен .Наставиће се улагања у здравствени систем, као што је то чињено целе прошле године с обзиром на актуелну ситуацију са корона вирусом, јер је здравље становништва и његова примарна здравствена заштита најважнија. Тридесет седам особа на жалост у општини Лепосавић ,од почетка пандемије , изгубило је живот од последица корона вируса.
Одборници су усвојили и измене и допуне Одлуке о развојном плану општине Лепосавић, а ову Одлуку образложио је Горан Лазовић, директор Департмана за грађевинарство и комуналну делатност.
У делу текућих питања која су покренули одборници закључује се да су грађани, преко својих одборника истакли више проблема који оптерећују свакодневни живот , а који се гомилају у последње две деценије. Нерешена су бројна комунална питања, као што су нелегални објекти, гајење стоке у урбаним насељима, недостатак паркинг места, неадекватно одвожење смећа и заштите животне средине и бројна друга питања. В. Вукојевић

Подели на: