понедељак, 29. маја 2023. | 07:29
Најновије вести

Представљен средњорочни буџетски оквир за 2020. годину

Пета седница Скупштине општине Лепосавић.

Одборницима СО-е Лепосавић представљен је и понуђен на расправу Извештај о извршењу буџета ове општине за прво тромесечје ове године и представљен је , а потом и усвојен средњорочни буџетски оквир за фискалну 2020. Годину са пројекцијама за наредне две године.

Лепосавић, 28. Јуна- Седници је присуствовало седамнаест од укупно деветнаест одборника, колики је укупни сазив Скупштине.

Одборници су усвојили записник са треће редовне седнице, а потом им је представљен Извештај о извршењу буџета општине за период 1. 1. 2019 године до 31. 3. 2019. године. Расправе о овом извештају није било, а одборници су се само упознали са његовом садржином.

Овај извештај, као и средњорочни буџетски оквир за фискалну 2020. Годину представила је Наташа Настић, директорица Департмана за финансије СО-е Лепосавић.

-Ово је документ који се сваке године у овом периоду усваја у Скупштини за наредну годину. Овај материјал представља непосрдну анализу јавних трошкова према приоритетима за развој општине, а израђен је из три дела то су средњорочни приоритети и општинска развојна стратегија, општински фискални оквир и информације према програмима.

Што се тиче средњорочних приоритета, у 2020. годину, са пројекцијом за наредне две године , он обухвата визије општине Лепосавић, да буде центар постојаног привредног развоја са модерним механизмима и ефикасним сервисом услуга за све грађане. Постоје четири атрибута за реализацију ов их циљева, јачање општинске привреде, једнаке могућности за све, побољшање здравља и добробити грађана, побољшање амбијента општине и ефикасне власти које одговарају на потребе грађана, казала је Настићева.

За наредну 2020 годину , према основном гранту за општину лепосавић предвиђен је износ средстава у износу од 2.897.359 еура, грант предуниверзитетског образовања износи 1. 345.886 еура, за специфични грант за примарно здравствено осигурање планирана су средства у износу од 516.490 еура, а сопствени приходи општине пројектовани сун а износ од 40. 000 еура.

Одборници су усвојили извештај, а питања одборника по тачки дневног реда , текића питања, овом приликом није било.

В. Вукојевић

Подели на: