Најновије вести

Представници Канцеларије за КиМ у посети Косовској Митровици

Помоћници директора Канцеларије за Косово и Метохију Душица Николић и Борислав Тајић започели су посету Косовској Митровици са председником Привременог органа Општине Косовска Митровица Александром Спирићем и директором Дирекције за стамбена и имовинска питања Душаном Димитријевићем, обиласком породице Радета Недељковића.

 

Раде Недељковић истакао је да су изложили своје проблеме око адаптације куће: “Дали су сва обећања колико већ од сутра да ће послати екипу на терен, која ће видети шта је најпотребније, па ћемо тако и заједничким снагама реновирати овај наш објекат и гледати у боље сутра” рекао је Недељковић.

Делегација Канцеларије за Косово и Метохију са начелником округа Славком Симићем и председником Привременог органа Александром Спирићем обишла је вишечлану породоци Светислава Стојановића.

Посета је настављена у Сувом Долу у породици Дарка Станковића који има шесторо деце.

“Данашњи дан прави је показатељ да је будућност Србије загарантована, јер све ове вишечлане породице очекују и неопходну подршку која неће бити изостављена у наредном периоду” рекао је Александар Спирић.

“Брига свих нас огледа се у пружању помоћи. Са представници Канцеларије за Косово и Метохију данас је договорена адаптација стамбених простора овим породицама” истакао је Спирић и додао да је локална самоуправа донела одлуку о стипендирању школовања у износу од 20 хиљада динара на месечном нивоу деци Дарка Стнковића, имајући у виду да како је рекао ова деца додатно ојачавају овај крај.

Након тога, предвиђен је разговор са мештанима о пролећној сетви.
На крају посете општини Косовска Митровица, помоћници директора Канцеларије за Косово и Метохију Душица Николић и Борислав Тајић обићи ће у Колашинској улици, стамбену зграду „Црвени сигнал“ где ће са надлежнима разговарати о уређењу партера 4.

Подели на: