Најновије вести

Представници Канцеларије за КиМ у посети општини Зубин Поток

Помоћници директора Канцеларије за Косово и Метохију Душица Николић и Борислав Тајић данас бораве у општини Зубин Поток, где је најпре одржан састанак са председником Привременог органа ове Општине Срђаном Вуловићем.

 

Помоћник директора Канцеларије за КиМ Борислав Тајић рекао је након састанка да је једна од главних тема била реализација пројеката на подручју општине Зубин Поток и најавио да ће ускоро за те пројекте, бити расписане јавне набавке.

“Хтели смо да врло прецизно утврдимо рокове и термине. Ради се о приоритетним, инфраструктурним пројектима у вези итградње путних праваца неопходних овом становништву, о јавним објектима који су од изузетног значаја за развој општине” рекао је Тајић и додао да је једна од тема било и решавање проблема социјално угроженог становништва.

Тајић је истакао да је потреба инвестирања у том правцу од великог значаја и изразио наду да ће локална самоуправа и Канцеларија за КиМ успети у наредном периоду, да буду близу свих грађана.

“То јесте приоритет, паралелно са инвестирањем у инфраструктурне пројекте. Договорили смо се и о фазама и динамици реализације тих пројеката. Надам се да ћемо сви врло брзо видети конкретне резултате ових наших активности” поручио је Тајић.

Након састанка, Николић и Тајић су обишли социјално угрожене породице у општини Зубин Поток.

Најпре, породицу Ненада Матијевића из села Придворица, и том приликом, Тајић је рекао да ће већ колико сутра ову породицу посетити стручни тим за утврђивање стања куће и средстава неопходних за њено уређивање, а уједно, уручена им је помоћ у храни и кућној хемији. Договорено је да Ненад буде радно ангажован, што ће у многоме олакшати ситуацију овој породици.

Потом, делегација Канцеларије за КиМ и представници локалне самоуправе, обшли су породицу Јагоша Милосављевића из села Доње Вараге. И овој породици највљен је долазак тима за процену и уручени су пакети помоћи.

Посета Зубином Потоку, завршена је обиласком породице Звездана Филиповића у селу Угљаре.

Канцеларија за КиМ већ је помогла овој породици око изградње куће, а данас је обећана помоћ око завршетка радова и изградње потпорног зида иза објекта.

“Данас смо обишли две породице које су заиста угрожене, којима је помоћ преко потребна. Данас смо и испред једне куће породице која има двоје деце, треће је на путу а којима је Канцеларија за КиМ заиста помогла. Има и позитивних примера, а има и оних ружнијих случајева, чије ћемо проблеме у наредном периоду заједно са Канцеларијом за КиМ, покушати да решимо, да живот Срба на Косову и Метохији постане достојан човека”, поручио је Вуловић.

Филиповић је захвалио Влади Србије, Канцеларији за КиМ и локалној самоуправи на помоћи.

“Хвала што сте помогли мојој породици, мојој жени и деци да опстанемо овде, да одрадимо оно што смо започели. Био сам у доста тешкој ситуацији што се тиче ове грађевине, помогли су ми много и хвала им. Ту смо да останемо, да живимо, да радимо”, рекао је Филиповић.

Помоћница директора Канцеларије за КиМ Душица Николић рекла је по завршетку посете да је важно што се није разговарало само о великим инфраструктурним пројектима, већ и о проблемима обичних људи.

“Циљ нам је да стигнемо до сваког човека на КиМ и надам се да ћемо то успети у овој години”, рекла је Николић.

Начелник Косовскомитровачког управног округа Славко Симић изјавио је да се на овај начин, стиче реална слика потреба становништва на Косову и Метохији.

“Наставићемо да посећујемо општине и најугроженије становништво и да им показујемо да јединствено, заједно и сложно, можемо да радимо, градимо и стварамо нашу будућност”, рекао је Симић и додао да је финансијска подршка Владе Србије апсолутно видљива на терену.

“Долазимо пуних руку, са жељом да помогнемо и да покажемо бригу и пажњу према њима”, истакао је Симић.

Подели на: