Најновије вести

Представници општина са Косова у посети Бијељини

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић јуче је угостио представнике Привремених органа општина Пећ, Липљан и Приштина, који су допутовали у Бијељину поводом прославе Дана Републике Српске.

 

Током разговора са градоначелником Бијељине, договорена је и даља сарадња, узвратна посета као и дружење вршњака Републике Српске и Косова и Метохије кроз међусобне посете.

„Посебне везе, поверење, сарадња, снажан су импулс и само неки од разлога да се поново сретнемо у Божићне дане и договарамо даље планове у години пред нама“, рекао је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић.

„На основу повезаности која је успостављена, ми ћемо циглу по циглу градити и учвршћивати стуб вере, традиције и свега оног што повезује српски народ који живи у Републици Српској и нашу браћу и сестре са КиМ. Зато је посебна част била разговарати са нашим гостима, представницима две општине и једног града са КиМ-а. Уједно смо се обавезали да ћемо у току године узвратити посету“, истакао је градоначелник Бијељине.

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић је најавио и посету деце из Републике Српске вршнајцима на КиМ и обрнуто.

„Повезаност изграђена на тај начин одјекује у вечност, а вечност је Пећка Патријаршија, као и сваки дашак српске стопе на КиМ, која је била и остаће српска колевка“, додао је Петровић.

Поводом Дана Републике Српске свим грађанима, као и за захвалност градоначелнику Бијељине на гостопримству, честитке су упутили представници са Косова.

„Нека је срећан рођендан Републици Српској, да остане и опстане на овим просторима онаква каква је и до сада била. Ми смо везани међусобно, као Срби. Ми, са Косова и Метохије смо осетили ситуацију сличну као и ви из Републике Српске и зато је наша братска љубав и међусобна подршка тако чврста. Сигуран сам да ће тако и да остане“, закључио је председник Привременог органа општине Пећ Милош Димитријевић.

„То је велики празник не само за Републику Српску него и за читав српски народ, 09. јануара је одбрањена част и слобода“, нагласио је Новак Живић, председник Привременог органа града Приштина.

Подели на: