Најновије вести

Представници Српске листе са Лајчаком: Спровести споразум о ЗСО и наставити дијалог

Представници Српске листе састали су се у Приштини са специјалним представником Европске уније за преговоре Београда и Приштине Мирославом Лајчаком. Истакли су да је наставак дијалога преко потребан, али и спровођење досадашњих споразума, пре свега у вези са Заједницом српских општина.

 

Са Мирославом Лајчаком су се састали председник Српске листе Горан Ракић у пратњи министра Далибора Јевтића, шефа посланичке групе Игора Симића и градоначелника општина Северна Митровица, Лепосавић, Звечан и Зубин Поток.

Представници Српске листе су нагласили да је потребно спровести све до сада постигнуте споразуме, посебно у вези са Заједницом српских општина (ЗСО), али и истакли да је наставак дијалога у циљу проналажења компромисног решења преко потребан, наведено је у саопштењу Српске листе на Фејсбуку.

Градоначелници су упутили позив Лајчаку да приликом следећег доласка посети српске општине и изблиза се упозна са проблемима грађана.

Мирослав Лајчак је на Твитеру објавио да је разговарао са представницима српске заједнице на Косову, Српске православне цркве, као и са странкама које представљају друге заједнице, како би у потпуности разумео њихове специфичне потребе и очекивања од дијалога под окриљем Европске уније.

Лајчак се састао и са представницима албанских политичких странака на Косову и Метохији.

Подели на: