Најновије вести

Представници Српске листе са Палмером: Важно применити постигнуте споразуме

Представници Српске листе пренели су специјалном представнику САД за Западни Балкан Метјуу Палмеру важност примене до сада постигнутих споразума Београда и Приштине и истакли потребу поштовања права Срба на Косову и Метохији.

 

 

Председник Српске листе Горан Ракић и потпредседници Далибор Јевтић и Игор Симић разговарали су са Метјуом Палмером, који је са представником ЕУ Мирославом Лајчаком у посети Приштини, о политичкој ситуацији на Косову, положају српског народа, Српске православне цркве, али и о безбедносној ситуацији.

Нагласили су важност примене до сада постигнутих споразума Београда и Приштине и истакли потребу поштовања права Срба на Косову и Метохији.

“Посебно је наглашена потреба за поштовањем права српског народа, али и за наставком дијалога под покровитељством Европске уније између Београда и Приштине, а у светлу примене до сада постигнутих споразума, пре свега у вези са Заједницом српских општина, енергетици и правосуђу”, саопштено је из Српске листе након састанка са Палмером.

Серија разговора са представницима опозиције
Палмер је јутрос стигао у Приштину и почео серију разговора са опозиционим представницима, а поподне ће заједно са Мирославом Лајчаком имати сусрете са представницима централних институција.

Вршилац дужности председника Демократске партије Енвер Хоџај рекао је након сусрета са Палмером да “дијалог треба да се оконча међусобним признањем” и затражио “већу и директнију улогу Сједињених Америчких Држава у дијалогу као стратешког партнера Косова”.

Председник Демократског савеза Косова Љумир Абдиџику захвалио се Палмеру на континуираној подршци САД и пренео став његове странке о дијалогу.

У саопштењу ДСК-а не наводе се детаљи становишта те странке о дијалогу Београда и Приштине.

Подели на: