уторак, 30. маја 2023. | 10:45
Најновије вести

Представници Српске листе састали се са Лајчаком и Ескобаром

Председник Српске листе Горан Ракић и потпредседници Далибор Јевтић и Игор Симић састали су се данас са специјалним представницима ЕУ и САД за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком и Габријелом Ескобаром и том приликом разговарали о проблемима Срба и дијалогу Београда и Приштине.

 

 

Делагација Српске листе је указала на обавезе Приштине из Бриселског дијалога, посебно када је у питању формирање Заједнице српских општина.

Председник Српске листе Горан Ракић је истакао да је Бриселски споразум јасан и да се српски народ противи намерама Приштине да умање своје обавезе по питању надлежности Заједнице српских општина али и осталих обавеза из постигнутих споразума, попут питања у области правосуђа, енергетике, диплома и реализације посете званичника Србима на овим просторима.

На састанку српски политички представници затражили су да се најхитније појача безбедност Срба, њихове имовине али и имовине Српске православне цркве.

Уједно је затражено од међународне заједнице да се предузму напори и спрече једнострани потези Приштине којима се угрожава безбедност, мир и суживот на овим просторима.

Подели на: