Најновије вести

Прекинута планирана дводневна посета Косову и Метохији

Директору Канцлеарије за КиМ Петру Пектровићу након присусрва обележавању празника у Пасајну

 

 

Одлуком приштинских власти, директору канцлеарије за Косово и Метохију, Петру Петковићу, прекинута је планирана дводневна посета јужној српској покрајини. Он је у среду 26.октобра октобра присусвоао обележавању дана Свете новомучнице Босиљке –Пасјанке у Пасјану , након чега је планирао да присутвује и сечењу славског колача на тргу „Србија „ у Горњем Кусцу и да настави своју посету северу Косова и Метохије. Међутим он је у томе спречен . Обраћајући се новинараима у Пасјану , Петковић је казао да му је дан пре тога у 16.часоа посета одорена у потпуности, да би му око поноћи стигао мејл са обавњштењем да му се већи део посете забрањује.

-Видите докле иде Аљбин Курти.Он сада удара на славске свеће и славске колаче. Не само да ми заграњује одлазак у манстрие на простору КиМ, него сада забрањузје присуство сваком верском обреду. Нека се прво договоре у Приштини какав мејл шаљу. Да ли први шање Курти, а други Бисљими, јер су очито они увек нервозни, када ја треба да дођем на простор КиМ и очигледно да не спавају јер ми увек око поноћи шаљу мејлове управо у глуво доба када ссав поштен и нормалан свет одмара“- казао је Петковић.Он је казао да мора да се врати за Београд изражавајући жаљење збо прекинут планиране дводневне посете.

-Нажалост овде прекидам посету и враћам се за Београд, али драго ми је да да сам ипак био са својим народом у Пасјану, да смо заједно прослвили овај данашњи велики празик и пренео сам поруку и поздрав Александра Взчића да ће Србија још снажније и јаче наставити да помаже српски народ на КиМ, да улаже у нап опстанак и опстанак у јжној српској покрајини“-нагласио је Петковић.

С.И.

Подели на: