Најновије вести

Премијерка Брнабић гласала на референдуму

Председница Владе Ана Брнабић гласала је данас на референдуму за измену Устава Србије.

 

 

Брнабић је у 09.40 часова гласала на бирачком месту број 34 у Школи за дизајн на Дедињу.

“Гласала сам на референдуму о промени Устава у области правосуђа, како бисмо имали већу владавину права у Републици Србији, како би судство било независно, а тужилаштво самостално. Како би пред судовима били сви једнаки, како се судије у Србији никад више не би бирале по општинским одборима било које странке и како никада више не би морали да видимо оно што смо гледали 2009. године са оном реформом правосууђа, како су је звали, а у ствари је била потпуна политичка чистка судија, када је 837 судија у једном дану остлао без функције, иако је Устав гарантовао сталност њихове функције и то само зато што су били политички неподобни”, изјавила је премијерка Брнабић после гласања.

Изразула је наду да је референдум почетак новог поглавља јачања правосудних институција у нашој земљи.

Премијерка верује да је глас за промену Устава глас за то да никада више нико неће моћи да каже да “чцека миг одозго” или од неког политичара да би донео неку пресуду.

“То макар од 2014. године свакако није било могуће у Србији, али је ово свакако гаранција да никада више неће бити могуће”, закључила је премијерка Брнабић.

Подели на: