Најновије вести

Премијерка Брнабић са председником парламента Анголе

Премијерка Србије Ана Брнабић разговарала је са председником Парламента Анголе Фернандом да Пиедадем Даишем душ Сантушом о унапређењу билатералне и економске сарадње двеју земаља.

 

Ана Брнабић је изразила добродошлицу госту из Анголе и истакла да две земље везују традиционално пријатељски дипломатски односи који датирају још из периода борбе за стицање независности Анголе и сарадње у Покрету несврстаних, саопштено је из Владе.

Премијерка је, честитајући годишњицу почетка антиколонијалне борбе, изразила задовољство што је комуникација између две државе подигнута на виши ниво, уз оцену да је ова посета добра прилика да се даље унапређује билатерална сарадња као и економски односи.

Премијерка Брнабић је захвалила председнику Парламета Анголе на чврстом и принципијелном ставу о непризнавању једнострано проглашене независности Косова као и на поштовању територијалног интегритета и суверенитета Србије.

Диаш душ Сантуш је истакао да позиције Анголе по питању непризнавања Косова остају непромењене и да Србија увек може да рачуна на подршку и помоћ. Додао је и да односе две земље веже вишедеценијско пријатељство и оценио да је време да се сарадња продубљује и јача.

Саговорници су се сложили да нарочито треба посветити пажњу даљем ширењу економске сарадње као и сарадње у области образовања, пољопривреде и одбране.

Подели на: