Најновије вести

Преминуло 9 пацијената, коронавирус потврђен код још 412 особа

У Србији је борбу са ковидом 19 изгубило још 9 људи. Коронавирус је потврђен код још 412 особа.

 

Спортска хала Атеница у Чачку постаје привремена болница

Влада Републике Србије усвојила је на данашњој седници одлуку да се Спортска хала Атеница у Чачку отвори као привремени објекат за смештај и лечење лица оболелих од заразне болести ковид 19.
Медицинска средства, лекове, санитетски материјал и другу неопходну медицинску опрему и заштитна средства за привремену болницу обезбеђује Републички фонд за здравствено осигурање.

Троје преминуло у Нишу, укупно хоспитализована 384 пацијента

У ковид објектима Клиничког центра Ниш хоспитализована су укупно 384 пацијента. Код 152 пацијената, од којих и петоро деце која су у стабилном стању, потврђено је присуство коронавируса.
Од укупног броја хоспитализованих, потврђених пацијената, 18 је прикључено на апарате за вештачку вентилацију и налазе се у јако тешком општем стању.
Три пацијената са потврђеним коронавирусом су преминула.
У Лековцу у ковид болници тренутно је хоспитализован 141 пацијенат, а код 30 пацијената је потврђено присуство коронавируса.
У четири ковид болнице у Врању укупно је хоспитализовано 186 пацијената, а код 88 пацијената је потврђено присуство коронавируса.
У Сурдулици, у ковид болници тренутно је хоспитализовано 56 пацијената, а код 31 пацијента је потврђено присуство коронавируса.

Краљево – преминуле две особе, вирус потврђен код још 40 људи

Према званичним информацијама, у Краљеву су од ковида 19 преминула још два пацијента, а у том граду су од почетка епидемије укупно преминуле 24 особе.
Евидентирано је још 40 новооболелих од тестираних 113 узорака у Ветеринарском специјалистичком институту Краљево.
Према подацима Завода за јавно здравље Краљево, од почетка епидемије је присуство коронавируса потврђено код 1.019 Краљевчана.

У већински албанским срединама на КиМ осморо преминуло, заражена још 181 особа

У последња 24 сата у албанским срединама на Косову и Метохији од ковида 19 умрло је осам особа, саопштено је из Института за јавно здравље у Приштини.
Потврђен је 181 нови случај коронавируса, међу којима је највише инфицираних из Приштине.

Брнабић: Не знам да у Србији имамо проблем са лажним тестовима

Одговарајући на наводе да су се у Србији појавили лажни тестови на коронавирус, Брнабићева каже да на Кризном штабу на то нису наишли нити да је лично чула да постоји такав проблем у Србији.
Указала је да је то лако испратити, јер у Србији тестирање врши пет или шест лабораторија и да су све државне, као и да су због тога, између осталог, врло пажљиви са прикључивањем приватних лабораторија у систем тестирања.

Лончар: Охрабрује да је више излечених пацијената

Министар здравља Златибор Лончар каже да је добро и да охрабрује што има више отпуштених, излечених пацијената од оних који долазе на лечење.

Најтежа ситуација у Београду, Новом Саду, Крагујевцу и Шапцу

Премијерка каже да је и даље далеко највећи број заражених у Београду.
“Најкомплекснија ситуација је и даље без даљњег Београд, Нови Сад, Крагујевац и Шабац”, додала је Брнабићева.
“Охрабрује да имамо једно стабилно смиривање ситуације у Новом Пазару, Тутину и Сјеници”, додала је премијерка.

У последња 24 часа тестирано је 11.079 људи, а коронавирус је потврђен код њих 412.
Преминуло је још 9 пацијената, а укупно од почетка епидемије борбу са ковидом 19 изгубило је 508 људи.
Хоспитализовано је 4.649 људи, а на респираторима је 185 пацијената.
Од почетка епдемије тестирано је 591.350 људи, а вирус је регистрован код 22.443 особе.

Брнабић: Није умрла ниједна особа чекајући респиратор

Премијерка Ана Брнабић одбацила је наводе да је једна особа у Србији преминула у КБЦ Земун јер није било распиратора.
“Желим да јасно кажем грађанима Србије да током читаве борбе против коронавируса не постоји особа која није добила подршку респиратора уколико је била потребна”, рекла је Брнабићева.
Поручила је да “Република Србија има довољно респиратора и у сваком тренутку је имала довољно респиратора”.

У Нишу је каже две трећине пацијената у тешком стању.
Објашњава да је болест системског карактера и да делује на коагулациони систем и да долази до попуштања јетре и бубрега, али да је и даље непознаница комплексан клинички изглед.
У Клиничком центру Војводине од ковида 19 лечи се 300 пацијената, а Крагујевац свакодневно бележи двоцифрен број новооболелих.
У Пчињском округу је 38 новооболелих. Расте број оболелих и у Расинском округу. Из Чачка се део оболелих пребацује се за Београд како би се растеретили капацитети болнице у коју стиже највише пацијената из Ивањице.
У КБЦ “Земун”, јуче је из регионалних центара стигло 10 пацијената и тренутно се у тој ковид болници налази 356 оболелих, од којих је 40 на интензивној нези.

Подели на: